Verslag RCAMF bijeenkomst 8 augustus 2022

Maandagavond 8-8-2022 was het weer een drukte van jewelste bij de RCAMF Groep. Het was wederom een volle bak, ook de Zoom stond weer open waar drie gebruikers aanwezig waren. Frans – PA3ATR en Adriaan – PA1LIO, maar ook  zoals altijd, is automatisch de hele RCAMF Groep op de Zoom aanwezig. Iedereen kon zo gemakkelijk van gedachten wisselen met Frans en Adriaan. Het is toch een mooi medium dat Zoom.

Rond 19:45 uur was het tijd om een paar mededelingen te doen. Wim – PA3EJE heeft een behoorlijk aantal spullen die naar een nieuwe eigenaar op zoek zijn. Aan de hand van foto’s op het scherm liet Wim alles zien en hij wil graag weten of er bij ons mensen zijn die interesse hebben voor deze apparaten. Daar het voor het grootse deel courante spullen zijn, is dat dus een goede zaak en ik denk dan ook dat het snel in goede handen zal komen.

Het Weller soldeerboutproject loopt nog steeds op volle toeren. Bij Edwin – PA1EDL waren de behuizingen binnen gekomen die meteen naar hun nieuwe eigenaar gingen, voor de anderen die nog geen kastje hebben is er een oplossing om deze direct te bestellen.

  

  

Ook werd er weer lustig op los gesoldeerd met de SMD componenten. Casper – PA1CJ had daarom zijn microscoop mee genomen zodat we perfect naar de solderingen konden kijken, waarmee dus duidelijk het één en ander goed zichtbaar werd. Een aantal mensen moeten nog even goed naar hun solderingen kijken en verbeteringen aanbrengen.

Ook is er iemand gevonden die gaat proberen om het display uit het aluminium te frezen. Jaap – PD5ISW zal daar volgende week aanstalten mee gaan maken, want deze week lukt dat niet meer vanwege andere verplichtingen. Eerst zal er op een stukje aluminium geëxperimenteerd gaan worden en dan zullen we kijken of we dat in eigen beheer kunnen regelen.

Jaap – PD5ISW heeft enige tijd geleden een pakket gekocht waar je met een aantal onderdelen verschillende bewerkingsmachientjes mee kan bouwen. Afgelopen zondag heeft hij het draaibankje wat hij had staan omgebouwd tot een zeer mooie freesbankje en daarmee zal hij proberen het display uit te frezen. Kortom, het wordt nog even afwachten hoe mooi het er uit komt te zien.

Ook nog een bericht uit de ziekenboeg. Zoals bij iedereen bekend is, was Carl – PD0MGX vorige week in het ziekenhuis opgenomen voor de tweede operatie die hij, zes weken na de eerste, moest ondergaan. Ik heb net gehoord dat hij afgelopen zondagavond het ziekenhuis mocht verlaten om thuis rustig verder op te knappen. Carl, heel veel beterschap van ons!

Nu nog even een heel ander punt van aandacht en dat is dat we zo langzamerhand, wat onze huisvesting betreft, uit ons jasje groeien. We zijn dus druk bezig met het kijken naar een grotere ruimte en daarbij is alle hulp welkom.

Deze vraag over de huisvesting leverde gelijk een 6-tal suggesties op. We moeten nu gaan kijken en overleggen wat het beste bij onze toekomst zal passen, een spannende tijd dus en als iemand nog een idee heeft dan horen we dat graag.

Het was, ook deze avond, weer een gezellig samenzijn en dat maakte dat het ineens weer 22:00 uur was en we een eind aan deze avond moesten maken.

Op maandag 15-8-2022 is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep. Wilt u niets missen en/of wilt u komen kijken dan zie we u graag bij de Ridder Lastechniek in Amersfoort of kijk op www.rcamf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *