Verslag RCAMF bijeenkomst 15 augustus 2022

Het was maandag 15-8-2022 al vroeg raak bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep. Voor 19:00 uur was de eerste al aanwezig en het stroomde dan ook gelijk vol, het was gewoon erg druk.

Ook Adriaan – PA0LIO meldde zich vanuit Duitsland in met Zoom, maar na even met hem gesproken te hebben ben ik toch maar naar buiten gegaan omdat daar de temperatuur een stuk aangenamer was.

Nadat we gevraagd hadden of  iedereen naar buiten wilde komen, want binnen was het , voor zoveel mensen, niet te harden, werd er een aantal mededelingen gedaan. Zo ging er ook nog een kleine verkoping van start. Wim – PA0EJE had wat spullen mee genomen en deze wisselden al snel van eigenaar, zo kregen op die manier de artikelen weer een nieuwe functie.

Ook ik had nog wat conferentie spullen meegenomen waarvan een aantal meteen van eigenaar veranderde. Ze zijn, met een aanpassing, als microfoon/luidspreker goed bruikbaar voor een zend/ontvanger, een deel van de hardware kan worden hergebruikt zodat ook deze een tweede leven krijgen.

     

Er zijn 3 uitvoeringen beschikbaar, daar zijn er nog genoeg van over voor andere liefhebbers die nu niet aanwezig waren.

Binnen waren er, ondanks de warmte, een aantal druk bezig met het Weller soldeerboutproject. Casper – PA1CJ had een aantal soldeer stiften mee genomen zodat met kon zien wat er te kiezen valt.

Aankomende week maakt iedereen een lijst met de gewenste soldeerstiften, zodat er een bestelling gedaan kan worden waardoor we ook meteen weten wat het moet gaan kosten.

LET OP, we maken maar één keer een lijst voor een bestelling waar de korting voor geldt en daarna stopt het dus, denk er dus deze week nog goed over na welke je wilt hebben.

Omdat er toch gewerkt werd met de Weller soldeerbout kwam er een bericht uit de ziekenboeg van Carl – PD0MGX met het verzoek of iemand zijn memorie batterij wilde vervangen van zijn Yaesu FT847. Dit was goed gelukt omdat dit verzoek meteen werd ingewilligd doordat Edwin – PA1EDL dit klusje op zich nam.

     

     

Carl is namelijk voorlopig nog steeds herstellende van de 2de medische ingreep en we kunnen melden dat het de goede kant op gaat en met veel geduld zal het goed komen . We hopen dan ook hem weer snel te kunnen ontmoeten bij de RCAMF Groep.

Rient – PA3GXP en Edwin – PA3EDL meldden nog dat de cursus, voor het behalen van de zendmachtiging, op donderdagavond 18-8-2022 weer van start gaat. Het is de bedoeling dat we met het cursusboek vanaf hoofdstuk 1 gaan beginnen. Dus als je mee wilt doen, meld je dan aan, zodat je gebruik kunt maken van ons Zoom kanaal voor de opleiding tot Radiozendamateur.

Voor de rest zijn we aan het kijken naar een nieuw onderkomen. We zijn eigenlijk al een tijdje uit de ons beschikbare ruimten aan het groeien en zo kan het niet verder.

Er waren al een paar oplossingen door de mensen aangedragen maar nog niet iets waar we echt blij van werden. Of het is te duur, of het kan niet qua gebruik, of het is niet in Amersfoort.

Aankomende week gaan we verder met nog een paar opties te bekijken, waarvan één wel heel erg gunstig is.  Kortom, wat dat gaat opleveren horen we volgende week.

Op maandag 22-8-2022 om 19:00 uur is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep. Dus wilt u niets missen kom gewoon langs bij De Ridder Lastechniek op de Uraniumweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *