RC AMF bijeenkomst op maandag 27 november 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep kwam op 27-11-2023 weer snel op gang. s’ Middags al kwamen er wat afmeldingen binnen op de appgroep zoals van Henk – PD5HKT omdat hij niet fit was, Leo – PE1HKJ moest weer verstek laten gaan, Ronald – PA0RMN was ook niet fit en hetzelfde was  voor Kees – PA0VDB het geval, alsmede Simon – PA0SLW meldde dat ook hij snip verkouden was geworden en dus verstek moest laten gaan. Iedereen dus heel veel STERKTE. We hopen dat het maar snel weer beter mag gaan met iedereen. Hiermee laten we zien dat ook het moderne WhatsApp als communicatiemiddel niet meer is weg te denken. We kunnen elkaar snel en eenvoudig dingen laten weten en er zo op in spelen.

Daar het zo uitkwam, kon ik de ruimte al vroeg gereed maken voor de RCAMF avond. Daarna ben ik nog even bij een klant langs gegaan om nog een aantal handzame laptops op te halen, zodat deze nog dezelfde avond naar een nieuwe eigenaar zouden gaan.

We waren rond 18:30 uur in de ruimte aanwezig en waren dan ook zo klaar voor de bijeenkomst. MS Teams stond op tijd aan waar, Rick – PA11361, Henk – PD5HKT en Adriaan – PA1LIO aanwezig waren. Zo konden zij er op deze manier bij zijn.

Ik kon dus mooi om 19:30 uur van start gaan met wat mededelingen. De afgelopen week waren er een paar bezoekers die last hadden van het roken en nu we in deze ruimte de deuren dicht houden moet er dus weer buiten worden gerookt, het is niet anders.

Voor Jacques – PD0JJG had ik nog een verrassing. Bij het opruimen kwam ik nog twee kleine UHER bandrecorders tegen met wat banden. Daar ik er niets meer mee doe wisselden deze apparaten dan ook snel van eigenaar. We konden zo ook een aantal andere bezoekers blij maken met de eerder opgehaalde laptops. Kortom, een hoop blijde gezichten.

Hierna scheiden onze wegen zich en ging een aantal mensen weer naar boven naar de ruimte voor de CW cursus, waar ze ruim een uur verbleven.

Ondertussen was Jan -PD0HGQ weer met het antenne project begonnen en liet zien dat hij mooi en handig om kon gaan met de daar aanwezige draaibank om de aluminium buis naar de gewenste diameter te brengen.

                   

Daarmee werden mooie stappen gemaakt naar het eindproduct.

Aankomende maandag 4-12-2023 wil Rob – PD5BUS een begin maken met het wikkelen van de ringkernen die nodig zijn als aanpassingstrafo voor de zelfgemaakte HF antenne.

Dus…,  zijn er nog meer liefhebbers voor een mooie en betaalbare verticale HF antenne, laat uw kans dan niet voorbij gaan en kom gewoon langs.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 4-12-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond af om ongeveer 22:00 uur.

73 ’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *