RC AMF bijeenkomst op maandag 20 november 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 20-11-2023 was een zoveelste herhaling van een goede avond. Daar ik het vandaag niet zo druk had kon ik s’ middags al een deel van de ruimte in orde maken en kon ook de update van Windows gedaan worden.

Rond 18:30 uur waren Jaap – PD5ISW en ik aanwezig en konden we samen de rest klaar zetten. Rond 19:00 uur kwamen de eersten weer binnen en liep het mooi vol, zodat we meteen om 19:30 uur konden beginnen.

Er waren wederom wat afmeldingen. Leo – PE1HKJ kampt nog steeds met een fikse verkoudheid en Ronald – PA0RMN was ook niet fit. Ook Kees – PA0VDB was geveld door ziekte. Everdien – PD2EVE en Jacques – PD0JJG hadden andere zaken aan het hoofd.

Via ons MS Teams kanaal waren Rick – NL14012 en Adriaan – PA1LIO er weer bij. Jan – PA3JDB had wat lekkers mee genomen daar hij weer een jaartje ouder was geworden. Edwin – PA1EDL moest geheel onverwacht verstek laten gaan, waardoor de CW les helaas kwam te vervallen.

Daar we vaak proberen actueel te zijn kwam Ron – PA3DAM met een filmpje van een defect geraakte lithium fiets-accu en zo konden we zien hoe gevaarlijk deze kan zijn. De fiets-accu was van een hoogte van ongeveer 30cm ongelukkig op de grond terecht gekomen en begon meteen daarna te sissen en te roken. De gevolgen logen er niet om als er zoiets gebeurt. De accu dus met spoed naar buiten en gelijk blussen met water en kijk dan wat voor een impact het heeft op de relatieve kleine accu. Afijn, kijk maar eens naar het filmpje en denk in het vervolg aan je veiligheid!!

Zelf kwam ik nog een busje van Stedin tegen en ja het was een Electric- bus. Deze moeten dus aan de stekker en die zitten vaak aan de bestuurderszijde. Het leverde deze foto op.

De klep waar de stekker in moet staat open en de bekabeling loopt dan voor een deel over het fietspad en dan ontstaat daar toch weer iets wat niemand eigenlijk wil.

Dus ontwikkelaars, graag aan de rechterzijde de aansluitingen maken, zo moeilijk moet het toch niet zijn, of begrijpen we  het niet meer??

Daarna werd er weer volop aan de HF antenne gewerkt. Ook daar worden vorderingen gemaakt.

Erik – PE1RQF had voor de gelegenheid een Eprom wis- en programmeerapparaat mee genomen voor Simon – PA0SLW voor zijn niet te stoppen Condor project.

Hij had nog wat Eproms nodig en deze werden ter plekke gemaakt, zodat Simon daar weer mee verder kon.

Rob – PD5BUS had zijn laptop meegenomen, zodat er nog een paar portofoons van nieuwe software konden worden voorzien. En zo kabbelde de avond weer voorbij.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 20-11-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *