RC AMF bijeenkomst op maandag 4 december 2023

Het was bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep op 4-12-2023 een frisse avond. De buitentemperatuur was flink gedaald. Tevens kwam er ook een aardige hoeveelheid water naar beneden, maar dit alles hield onze bezoekers niet tegen. Er  was ook een aantal mensen die zich met de WhatsApp hadden afgemeld, zoals Leo – PE1HKJ, Simon – PA0SLW alsook Ronald – PA0RMN, ze waren nog niet TOPFIT en bleven dan ook thuis. Sterkte allemaal en dat jullie maar weer snel zullen opknappen en er dan weer bij kunnen zijn. Carl – PD0MGX had een andere afspraak en liet dus ook verstek gaan .

Op het MS Teams kanaal waren Rick – PA11361 en Adriaan – PA1LIO aanwezig en zo konden ze er mooi bij zijn. De ruimte was goed gevuld en we konden om 19:30 uur van start gaan met een aantal mededelingen.

De belangrijkste was de reservering van maandagavond 18-12-2023 in de agenda’s, het is dan de laatste bijeenkomst van de RCAMF Groep in 2023. We willen graag op die avond nog eens terugkijken naar het afgelopen jaar met alle mooie momenten, waar we met z’n allen best trots op mogen zijn, dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje.

En dan, na de Kerst en het Oud- en Nieuwjaar, hebben we op 8-1-2024 de eerste bijeenkomst van de RCAMF Groep in 2024. Ook deze willen we op dezelfde gezellige manier starten met wederom een hapje en  drankje.

Bij de rondvraag kwam verder niet veel voorbij behalve dan dat Everdien – PD2EVE een aantal voedingstrafo’s op tafel had gelegd. Everdien had ook een splinternieuw boek van Jan Corver aan de RCAMF Groep gegeven, zodat dit boek  voor iedereen ter inzage zal zijn. (Gaan we nu een BIEP beginnen?? Is dit misschien iets om over na te denken?) Wim – PA0EJE had ook een aantal boeken omtrent onze hobby neergelegd. Bij het laatste bezoek aan een klant had ik nog een aantal Pc’s  en aanverwante artikelen meegenomen.

Dit alles kon mooi weer naar een nieuwe eigenaar voor een tweede leven. Jaap – PD5ISW was er weer blij mee, want de opbrengst daarvan, ging voor een deel naar het tegoed van de kas.

Henk – PD5HKT had ook nog wat mee genomen. Namelijk: een BEL,  zodat, als er wat mede te delen viel, we deze kunnen gebruiken.

Jan – PD0HGQ had er meteen een steel aan gemaakt en zo werd deze bel meteen in gebruik genomen door Jaap voor bijvoorbeeld dat de snacks klaar waren. Jan – PD0HGQ heeft daarna ook nog een aantal aluminium buizen op lengte gemaakt voor ons project van de verticale HF antenne, want daar begint ook goed schot in te komen.

Daar er ook nog wat laptops te verdelen waren, had Rob – PD5BUS nog een USB stick mee genomen zodat deze Pc’s, na installatie door Rob, ook mooi in gebruik konden worden genomen.

Op de WhatsApp Groepsapp van RCAMF kwam ook nog de Xiegu X6100 voorbij. Het blijkt dat een aantal bezoekers deze HF set hebben en zo kwam de vraag voorbij om de set oren te geven. Deze oren zijn ervoor om te zorgen dat de knoppen aan de voorzijde minder snel defect zullen raken als de set per ongeluk op de voorkant terecht zou komen.

         

Jan – PA3JDB had er een paar gemaakt met zijn 3D printer waar een  paar gebruikers heel vrolijk van werden.

Edwin – PA1EDL ging weer met een aantal cursisten naar boven voor de CW training. Ruim een uurtje later kwamen zij weer naar beneden waar we nog met elkaar van gedachten hebben kunnen wisselen en zo was het weer snel 22:00 uur.

Aankomende keer ben ik er niet. Ik ben dan namelijk een weekje op hoge lucht stage in Oostenrijk. Jaap en Edwin zullen dan de honneurs waarnemen.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 11-12-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *