RC AMF bijeenkomst op maandag 18 december 2023

Op de bijeenkomst van de RCAMF Groep van 18-12-2023 hadden we een Fantastische afsluiting van het jaar 2023. De ruimte was hiervoor een beetje aangepast, waardoor de stoelen in een cirkel konden worden opgesteld, zodat we elkaar allemaal aan konden kijken.

Het aantal bezoekers oversteeg weer alle verwachtingen. Jammer genoeg moest Jan – PA3JDB verstek laten gaan wegens andere leuke dingen, ook Rient – PA3GXP kon er niet bij zijn. Er was in ieder geval genoeg te drinken, maar ook te eten. Dat alles kwam goed uit, waardoor er aan het einde van de bijeenkomst zelfs niets meer over was om mee naar huis te nemen. Alles was, tot op het laatste moment, schoon op. Jan – PD3JSP had, zoals gewoonlijk, wat voor de aankleding gedaan en Henk – PA0JMD had ook dit jaar weer voor de oliebollen en appelflappen gezorgd. Dank heren. Wijzelf hadden nog voor de plakjes worst en blokjes kaas gezorgd. Zie hieronder alvast de foto’s van hoe deze avond eruit zag.

                   

                   

                   

                   

In de eerdere aankondiging was al aangegeven dat er op deze avond iets nieuws stond te gebeuren en dat was een microfoon in de vorm van een kubus. Deze kubus kon naar iemand toegegooid worden, waarmee de vanger zich zo verstaanbaar kon maken via de audio-installatie.

Op deze wijze kwam er een aantal zaken voorbij: zoals, wat de bezoekers graag het aankomende jaar zouden willen. Een ieder heeft nog wat tijd om hierover na te denken, maar op 8-1-2024 komt hier een vervolg op.

We horen dus graag wat er het aankomende jaar de revue zou moeten passeren. Bijvoorbeeld het idee van één lezing per maand. Dan zou wel de CW les op die avond komen te vervallen, zodat een ieder alle tijd voor deze lezing heeft.

Nog een idee was om de website naar een 2.0 of misschien wel naar een 3.0 niveau te brengen door  wat meer kleur aan te brengen en nieuwe indelingen te maken. Ook de te koop aangeboden spullen, waarvan de bedoeling is dat ze van eigenaar kunnen wisselen, kunnen gewoon op elke bijeenkomst verkocht worden, waardoor men daar niet een jaar mee hoeft te wachten.

Onze reis naar de Ham Radio in Friedrichshafen staat, ook in 2024, weer op het programma. Maar zo zijn er nog meer ideeën, zoals een velddag die voorbij kwam, wat ook tot de mogelijkheden behoort.

Knutselen is ook mogelijk om gezamenlijk of individueel een probleem met een constructie of zo op te lossen. Dat kan, wanneer daar behoefte aan is, natuurlijk ook op een zaterdagochtend. Dus denk na wat je eventueel  gedaan zou willen hebben. Wat ook nog was overgebleven was het omgaan met meetapparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een oscilloscoop, meetzender of een ander meetapparaat. Kortom, we horen het graag op de eerstvolgende bijeenkomst van de RCAMF Groep die voor 8-1-2024 op het programma staat. Dat is het volgende jaar, maar Gelukkig is dat al snel!!

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

Rest ons nog om iedereen fijne Kerstdagen en een Gelukkig en Gezond 2024 toe te Wensen.

73’s de Adriaan – PA1LIO, Jaap – PD5ISW en Jan – PD0AUQ

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *