Verslag RCAMF bijeenkomst 6 juni 2022

Ook op tweede Pinksterdag 6-6-2022 was er, voor degene die kon, weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep. Van de openstaande Zoom verbinding werd ook weer dankbaar gebruik gemaakt, nu vanuit Denemarken, waar Jan – PD0HGQ en Rick – NL14012 vakantie houden. Martin – PD0GAN was ook nog even via de Zoom aanwezig, daar zijn vrouw Dien een heup operatie heeft moeten ondergaan wat een groot deel van de aandacht van Martin opeist.

Rond 20:00 uur kwam het weer goed op gang. Rick – NL14012 heeft het logo bijgewerkt en we hebben uit de drie mogelijkheden er één gekozen.

Deze word nu gemaakt voor op onze polo’s die, als het goed is, er aan gaan komen. We moeten nog wel even geduld hebben want ook kleding is niet meer direct leverbaar.

Erik – PE1RQF had nog een speeltje mee genomen dat hij had gered van de vuilnisbak. Daar er twee gegadigden waren heeft het speeltje via een verloting een nieuwe eigenaar gevonden.

Er is ook nog nagedacht over het hands free project van de microfoon, daar we deze binnenkort niet meer in de hand mogen houden tijdens het mobiel gebruik. Na wat te hebben rond gezocht kwamen er wat microfoons op een zwanenhals tevoorschijn, ook een microfoon versterker en ook niet onbelangrijk, een zend/ontvang schakelaar. We gaan proberen daar wat moois van te maken want het is toch nog wel een uitdaging. Elke zend/ontvanger heeft zijn eigen pinbezetting en ook het bedienen van de zend/ontvang schakelaar is weer anders. Het idee is een break-out box te gaan gebruiken, zodat het per set aangepast kan worden; kortom wordt vervolgt.

Nico – PD0RWM had daar al wat voor gevonden in de kringloop winkel. Nadat hij deze multifunctionele te gebruiken kastjes leeg en schoon gemaakt had zijn deze kastjes nu goed bruikbaar voor vele toepassingen.

Nu de trip naar Bodensee steeds dichterbij komt had Edwin – PA1EDL zijn laptop mee genomen voor de portofoons en  werd er gekeken naar een voor ons bruikbare frequentie voor op de HAM RADIO 2022 in Friedrichshafen. Er zijn gelijk een paar portofoons van de te gebruiken frequentie voorzien en getest.

Aankomende week, op 13-6-2022, is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep, dus wil je op de hoogte blijven en wil je niets missen kom dan gerust bij ons langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *