Verslag RCAMF bijeenkomst 28 maart 2022

Maandagavond 28-03-2022 was het weer een volle bak bij de RC-AMF Groep. Op het programma stond een lezing van Jan – PD0AUQ over levensreddende middelen. Helaas  was er wederom een aantal mensen die door ziekte verstek moesten laten gaan. Gelukkig was ook het Zoom kanaal weer open gezet, zodat een paar mensen daar gelijktijdig gebruik van konden maken om de lezing toch te kunnen volgen.

Bij de lezing was een gedeelte van een PowerPoint presentatie te zien die ooit voor de opdrachtgever gemaakt was. Hierbij kwam de uitleg over het ontstaan van de productgroep naar voren en wat daar allemaal mee mogelijk was. Om hetgeen wat er in de lezing besproken was wat inzichtelijker te maken waren er meerdere producten opgesteld, zodat er na de lezing het één en ander goed kon worden bekeken.

Ook waren er verschillende foto’s van voertuigen, die gebruik maakten van deze levensreddende middelen. Een YouTube fragment van recente datum geeft een duidelijk beeld van wat de werking is van dit product.

( https://www.nytimes.com/video/world/europe/100000008266864/russia-army-radio-makariv.html )

Op deze voertuigen staan ook een groot  aantal antennes. Gemiddeld 8 stuks per voertuig waarvan een deel voor de communicatie is, maar ook 2 of 4 voor de levensreddende middelen, waarvan de werking optimaal moet zijn.

Ook de gebruikte antenne is een mooi voorbeeld van onopvallendheid met toch een groot frequentiebereik met daarbij vele mogelijkheden.

Deze avond was eigenlijk te snel voorbij, maar de toehoorders gingen met nieuwe inzichten naar huis waardoor men kon zien dat onze radiohobby toch vele raakvlakken heeft met deze middelen.

Maandagavond 04-04-2022 is er bij de Ridder Lastechniek in Amersfoort weer een bijeenkomst van de RC-AMF Groep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *