Verslag RCAMF bijeenkomst 27 juni 2022

Op maandag 27-6-2022 was er zoals gewoonlijk weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep, dat was na de dagen van HAM RADIO 2022 in Friedrichshafen aan de Bodensee.

Natuurlijk stond ook de Zoom weer open en meldden Rick – NL14012 uit Wezep, Rient – PA3GXP vanuit zijn vakantieadres aan de Bodensee en Martin – PD0GAN uit Amersfoort zich in.

Tijdens de koffie, choco, thee en water zijn de foto’s van mijn camera nog snel naar mijn laptop gekopieerd zodat we de beelden van HAM RADIO 2022 zichtbaar konden maken op het grote scherm en de Zoom.

Daar het de dag na de radiobeurs was lag alles nog vers in het geheugen en daar Adriaan – PA3LOI en Jaap – PD5ISW het reisverslag al voor een deel gemaakt hadden heb ik het maar over de HAM RADIO 2022 beurs.

De beurs was ruim opgezet en op vrijdag was het eigenlijk direct vanaf het open gaan een drukte van jewelste, ook waren er deelnemers die gebruik maakten van hun mondkapje.

Na binnenkomst konden we ons over het internet bestelde toegangsbewijs, omruilen voor een alom bekende card van HAM RADIO 2022.

Hal A1, dat was de grootse, was goed gevuld, maar bij later nog eens goed kijken bleek deze voor 75% gevuld te zijn door de DARC en alle andere verenigingen en was er maar een enkele fabrikant.

ICOM was er één van en voor de rest waren er twee bekende antennebouwers en een handje vol wederverkopers van amateur gerichte producten en daar was het dan ook mee gedaan.

Bij wat navraag werd mij verteld dat de meterprijs van de hal zeer hoog was en dat waarschijnlijk daardoor een deel van de fabrikanten en wederverkopers er niet waren. Dat vond ik toch wel een gemis.

Voor de vlooienmarkt was er op de eerste dag ongeveer 1,5 hal en de tweede dag ongeveer 1,75 hal in gebruik en daar was wel van alles wat te vinden.

                       

Wat wel opviel dat de prijzen, ook deze mensen hadden 2 jaar geen radiobeurs gehad, aardig waren gestegen. Maar in de aanvoer van de artikelen was geen gebrek. We hebben daar dan ook aardige spullen kunnen kopen en ik denk dat het toch een goed begin was van de HAM RADIO beurs en dat het voor het volgend jaar 2023 voor herhaling vatbaar is. Kijk maar naar Rient die via Zoom de poster laat zien wanneer het weer is.

  van                         naar 

Na het vertonen van de bijpassende foto’s  werd er in klein comité met veel PLEZIER terug gekeken naar een mooi lang weekend, wat goed is voor de onderlinge contacten van de RCAMF Groep.

Er kwamen nog wat kleine zaken voorbij, maar daar kom ik de volgende keer op terug.

Het was zo weer 22:00 uur en was het weer een mooie avond geweest bij de RCAMF Groep.

Maandag 4-7-2022 is weer de volgende bijeenkomst bij de Ridder Lastechniek in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *