Verslag RCAMF bijeenkomst 25 juli 2022

Maandagavond 25-7-2022 was het een hele volle bak bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep. Het liep al vroeg snel vol en er was bij toeval ook een hoop te doen.

Er waren veel bruikbare spullen meegenomen, die snel van eigenaar veranderden, zoals een 10mtr hoogwaardige HDMI kabel. Ook van de kortere lengtes waren er genoeg aanwezig die allen gretig aftrek vonden. Er was ook een partij netwerk kabels met haakse en rechte connectoren, alsmede ook  euro kabels 230V met rechte en haakse aansluitingen die snel weg waren. Het leek wel een kofferbak verkoop!

Deze week werd ook weer aan het Weller soldeerboutproject gewerkt en zijn er door Edwin – PA1EDL  stappen gezet door wéér een aantal pakketten voor het project klaar te maken. Meteen waren er 3 man begonnen met het solderen van de SMD onderdelen op de print.

        

En ja, het moest natuurlijk een keer gebeuren.

Er was een moment dat een SMD weerstand spontaan van positie was gewijzigd, dus op de grond was gevallen en met dank aan Rob – PD5BUS, die op deze avond toch al foto’s aan het maken was, leverde dit al met al mooie plaatjes op.

Maar…, aan het eind van de avond waren er weer 3 complete printen die gelijk een positieve test lieten zien. Er zijn nu dus in totaal 5 printen klaar die in één keer werkten. We kunnen dus wel vaststellen dat het Weller soldeerboutproject een succes begint worden. Er word met smart nog gewacht op de behuizing, maar ook daar word aan gewerkt.  Voor we het wisten bleek het bij tienen te zijn en was ook deze avond weer snel voorbij. Alles gauw inpakken en wegwezen dus.

Aanstaande maandagavond 1-8-2022 is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep bij de Ridder Lastechniek in Amersfoort. Dus als u niets wilt missen kom dan bij ons langs, ga naar binnen en beleef het mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *