Verslag RCAMF bijeenkomst 18 juli 2022

Afgelopen maandagavond 18-7-2022 was er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep op de Uraniumweg 54 in Amersfoort.

De avond begon alweer vroeg. Daar de hitte die dag al hoog was, hadden we de buitendeur dicht gehouden, zodat de temperatuur in het begin van de avond binnen enigszins dragelijk bleef.

Tot ons grote genoegen waren Adriaan – PA3LIO en Jan – PA3JDB deze avond ook weer van de partij. Beide heren waren, grotendeels, weer hersteld van hun verblijf in het ziekenhuis. Ze bedankten ons voor de belangstelling van de RCAMF Groep en het sturen van een beterschapskaart.

Edwin – PA1EDL had per Whatsapp medegedeeld dat we vanavond een start konden maken met het Weller soldeerboutproject omdat een zeer groot deel van de onderdelen reeds binnen waren gekomen. Het werd dus dan ook een knutselavond, waar een aantal heren hun eerst kennismaking hadden met SMD componenten, en de grootte daarvan, en de handigheid die nodig was om deze componenten op de goede plaats te monteren. Daarom hadden Edwin – PA1EDL en Jan – PD0AUQ  een Weller soldeerstation van het oudere type meegenomen, tevens ook een loeplamp want anders was het eigenlijk niet mogelijk de SMD componenten te solderen.

   

                       

Er waren dus een hoop blijde gezichten te zien bij deze werkzaamheden. Het leverde nog een paar extra aanmeldingen op die ook graag mee wilden doen met het Weller soldeerboutproject.

Het grote voordeel van het Wellerproject is dat de soldeerstiften snel en eenvoudig zijn te verwisselen en met een paar seconden warm zijn om deze weer te gebruiken.

Het resultaat was dat de eerste printen tot zover klaar zijn en dat we een mooi begin hadden van het knutselproject.

Kortom, wilt u ook toch nog mee doen, wacht dan niet te lang meer, want er word nog één bestelling gedaan en daarna zal het toch echt ophouden!!

Maandagavond 25-7-2022 is er weer een knutselavond en wilt u niets missen kom dan gewoon langs op de bijeenkomst van de RCAMF Groep in het gebouw van de Ridder Lastechniek op het in het begin genoemde adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *