RCAMF meeting op maandag 7 februari 2022

Afgelopen maandagavond, 07-02-2022, was het weer zover. De bekende Zoom bijeenkomst van de RC-AMF Groep met daarbij zoals altijd weer een volle monitor.

Nico – PD0RWM meldde zich af met de mededeling dat hij het voorlopig wat rustiger aan wil doen. Hij neemt dus even wat afstand en dat kan ook natuurlijk.

Jaap – PD5ISW heeft een druk weekeinde achter de rug. Zaterdag begon onze tijd 07:00 uur de EURASIA contest die tot 19:00 uur duurde en eindigde met 83 verbindingen, meteen daarna, onze tijd 19:00, begon de EUDX contest die doorging tot zondag 19:00 en eindigde met 129 verbindingen. Dus de ene HF contest was afgelopen maar  gelijk daarna begon de volgende contest. Het is natuurlijk wel mooi om je operating practice op peil te houden.

Wim – PA3EJE is nog steeds aan het stoeien met zijn Yaesu radio en komt daar maar niet verder mee. Rob –  PD5BUS bood aan om hem hierbij te helpen.

Jan – PD0HGQ is weer aan het werk, zij het halve dagen. Dat is natuurlijk niet gemakkelijk, zeker als je gewend bent alles te kunnen doen. STERKTE Jan, ik ken de uitdaging daarvan. Hij had ook nog een Endfed antenne die niet naar behoren werkte. Deze antenne heeft hij opnieuw afgesteld, hij was ongeveer 20 cm te lang, en deze werkt nu weer naar behoren.

Rick – NL14012, die druk aan het studeren is voor het N/F-examen, heeft de examendatum in tijd wat verder vooruit geschoven om daar goed aan te kunnen werken.

Kees – PA0VDB is op zoek naar stoeptegels om zijn nieuwe zonnepanelen te verzwaren die op het dak worden opgesteld volgens de daarvoor geldende regels, zodat hij er daarna ongestoord van kan genieten.

Rits – PD0NPU heeft zijn ruitenwissermotor gemodificeerd. Na deze te hebben opgehaald in Zeeland bleek het een 24V uitvoering te zijn. Daar zijn Nissan Patrol een oudje is  met een 12V installatie, betekende dit, dat er een ombouw gedaan moest worden. Ook dat was weer een uitdaging, wat een mooi eindresultaat tot gevolg had.

Tony – PA0564SWL heeft een Lowe HF 150 korte golf communicatieontvanger op de kop getikt. Deze had wat waterschade opgelopen via de luidsprekers. Hij is dus nu bezig om dit te fiksen en is op zoek naar bijpassende luidsprekers.

Rient – PA3GXP heeft het opleiding gebeuren aangepakt en is druk bezig om de vraagstukken zó te maken dat het geheel naar een hoger niveau getild word. Het zijn zelfgemaakte opdrachten, deze staan niet in een boek, maar ontstaan wel in zijn hoofd. TOP Rient, ik weet dat je daar veel tijd in stopt, maar het is mooi dat je dat doet.

Martin – PD0GAZ heeft, doordat hij zijn mantelstroom filter nu gemonteerd heeft, het voor elkaar dat de problemen van terugwerking zijn verdwenen, zodat hij er weer vol voor kan gaan.

Nog even een ander belangrijk item. Evert – PA3AYQ heeft het toch maar weer mooi gedaan, want afgelopen zondagavond was de 100e uitzending van DE RONDE VAN AMERSFOORT.

Omdat voor ons, door het CORONA MONSTER, het fysiek samen komen geen doorgang meer kon vinden, heeft Evert, zeg maar twee jaar geleden, DE RONDE VAN AMERSFOORT gestart onder de roepletters van PI4AMF, zijnde de roepletters van de VERON afdeling a03 in Amersfoort.

Wat wel vreemd is, dat er zowel bij de 50e, als bij de 100e uitzending, niemand van het  bestuur van de VERON afdeling a03 bij de ronde aanwezig is geweest, ook de moeite niet hebben genomen om hem even daarmee te FELICITEREN.

Eigenlijk Evert, is het mooier wanneer je gewoon verder gaat met DE RONDE VAN AMERSFOORT, maar dan geleid en genoemd door PA3AYQ, alleen jou komt alle eer en lof toe.

Net zoals bij de 50e ronde, wilden we als RC-AMF GROEP ook deze 100e keer niet voorbij laten gaan. Met door jou te FELICITEREN met de 100e RONDE VAN AMERSFOORT, willen we onze waardering weer uitspreken, maar óók laten blijken door even een feestelijke bos BLOEMEN en een heerlijke doos met GEBAK en slagroom langs te brengen.

Op maandagavond 14-02-2022 is er wederom een Zoom bijeenkomst. Lijkt het je wat, gebruik dan de link op de website en doe gewoon mee.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *