RCAMF meeting op maandag 31 januari 2022

Het was ook nu weer een gezellige boel bij de Zoom bijeenkomst op maandagavond 31-01-2022 van de RC-AMF Groep. Het hele scherm was weer in gebruik, de eerste was er al om 19:00 uur en het duurde wederom tot 21:45 uur.

Als eerste kwam er een uitgewerkt voorstel aan bod om met een aantal mensen op 23-06-2022 naar Friedrichshafen af te reizen. Dat ligt aan de Bodensee in Zuid-Duitsland en als het goed gaat kunnen we dan van 24 t/m 26-06-2022 de grootste HAM bijeenkomst in Europa bezoeken.

De afgelopen twee jaar is het niet door gegaan vanwege de Corona regels. Zoals het er nu naar uit ziet, maken we dit jaar zeker een goede kans dat de HAM Messe weer gaat plaats vinden.

Ondertussen hebben al 13 liefhebbers zich gemeld en dat gaat nog wat beloven, daar in het Zuid-Duitse, met vaak mooi weer en lekker eten, maar vooral een mooie radiobeurs met voor elk wat wils.

Of je nu op de HAM-beurs wat nieuws wilt aanschaffen of op de grote vlooienmarkt naar wat speciaals zoekt, waarschijnlijk vindt je het daar wel.

Voor het transport is er al wat rond gekeken en we hebben daar ook al een paar oplossingen voor gevonden die we nu nader gaan uitwerken, kortom wilt U ook mee laat het ons weten.

Verder meldde Wim – PA3EJE dat hij het morse seinen weer heeft opgepakt. Hij zocht nog wat software voor een Yaesu en werd gelijk op zijn wenken bediend door Casper – PA1CJ.

Ook kwam er nog een opmerking over onze website en Jaap – PD5ISW gaat proberen dit aan te passen, zodat het goed blijft werken.

Casper – PA1CJ heeft ook niet stil gezeten. Voor een project wat er aan zit te komen hebben we een link nodig, die zich in de 5GHz ISM band bevindt en dat is ook wel een uitdaging te noemen.

Edwin – PA1EDL is ook weer met zijn automatisering aan het werk, hij heeft thuis een 48 poorts Cisco switch in gebruik genomen, dus daar zijn overal netwerk stekers te vinden.

Kees – PA0VDB heeft een nieuw dak gekregen en dus moeten zijn antennes weer opnieuw worden opgesteld. Hij heeft als eerste de schotel voor het satelliet gebeuren in orde gemaakt.

Rick – NL14012 heeft, samen met zijn vader – PD0HGQ, óók een HF antenne geplaatst in zijn woonplaats Wezep, de ondertussen wel bekende antenne van Rob – PD0BUS. Ze hebben er gelijk wat verbindingen mee gemaakt. Dat was niet mis, zomaar een afstand van 2000 km.

Erik – PE1RQF is thuis voor zijn werkgever bezig met een speciale stroombron van 20 A. Het vervangen van een groot aantal tantaal condensatoren en andere componenten gaat thuis veel makkelijker dan in het lab op zijn werk.

Rient – PA3GPX heeft met zijn cursisten het examen van een paar weken terug besproken. Daar werden de cursisten vrolijker van en die fouten worden een volgende keer niet meer gemaakt.

Martin – PD0GAN had wat problemen met zijn HF set. Na wat heen en weer van gedachten te hebben gewisseld, blijkt een mantelstroom filter de oplossing te zijn. Martin heeft dus nog wat te doen, maar de oplossing is wederom aangeboden.

Als laatste dan nog Henk Klein Teeselink, die dacht dat we weer bij elkaar zouden komen bij de Ridder Lastechniek en zich afmeldde voor de fysieke bijeenkomst. Hij was in het buurthuis met wat hoestende heren in één ruimte geweest, maar omdat het maandagavond nog steeds een Zoom bijeenkomst betrof, wat hij dus toen nog niet wist, zijn daarvoor door het RIVM gelukkig geen negatieve gevolgen bekend en kon hij toch bij de Zoom bijeenkomst zijn, TOP HENK.

Op maandagavond 07-02-2022 is er wederom een Zoom bijeenkomst. Lijkt het je wat , gebruik dan de link op de website en doe gewoon mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *