RCAMF meeting op maandag 14 februari 2022

Maandag 14-02-2022 was er weer een Zoom bijeenkomst. Nu ik het verslag voor de website van RC-AMF aan het schrijven ben, op dinsdag 15-02-2022, na de televisie uitzending van 19:00 uur, kunnen we dus maandag 21-02-2022 weer bij elkaar komen bij De Ridder Lastechniek op de Uraniumweg.

Wat natuurlijk ZEER belangrijk is, kom alleen als je FIT bent zodat we met z’n allen er weer wat moois van kunnen maken. Voor hapjes wordt gezorgd en drinken is er natuurlijk ook.

Nu het er naar uitziet dat het einde van het CORONA tijdperk, na bijna 2 jaar, wordt afgebouwd, kunnen we weer gaan bedenken hoe we het verder gaan opbouwen met onze fijne radiohobby.

Nu eerst nog wat punten van afgelopen maandag.

Wim – PA3EJE blijkt, net zoals vorige week, toch nog wat problemen te hebben met zijn Yaesu FT7800. De programmering daarvan wil niet echt lukken. Zowel Casper – PA1CJ als Rob – PD5BUS boden Wim al hulp aan om het op te lossen. Dat moet misschien nog even op zich laten wachten want beide heren zijn positief getest op Corona en moeten dus 7 dagen thuis doorbrengen.

Voor Casper als knutselaar is het geen probleem om deze dagen door te komen, want er lagen nog genoeg zaken op een aanpak te wachten. Hij maakte ons er nog even op attent, dat er bij de LIDL, een aardige gereedschap set te koop was à € 34,95. Een gereedschap set met alles er op en er aan, mag eigenlijk niet ontbreken in de hobbyruimte.

Hetzelfde gold ook voor Rob, hij had wat meer klachten, maar gelukkig was Rob weer aan de beterende hand. Hij was in die tijd ook nog benaderd door een amateur uit Leidschendam die op onze website www.rcamf.nl  had gelezen over het maken van en het werken met een WHISPER module en de proefnemingen daarvan.

Erik – PE1RQF is aan de grote schoonmaak begonnen en we konden allen mee kijken hoe hij de stofnesten aan het weghalen was. Tevens is hij een nieuwe opstelling aan het maken voor zijn ontvangers, daar komt dus ook nog wel het een en ander bij kijken.

Rient – PA3GXP is met het project van PA5NN aan de slag voor een zend/ontvanger op de korte golf  en liet hier ook wat van zien.

Ron – PA3DAM had nog wat aan de PACC contest gedaan die afgelopen weekeinde werd gehouden.

Rick – NL14012 heeft zijn spullen pas gemaakt in een mooie PELI koffer, zodat als het getransporteerd moet worden, alles netjes bij elkaar blijft en er geen beschadigingen optreden.

Jaap – PD5ISW had ook aan de PACC contest deel genomen, maar moest constateren dat bij het uploaden van zijn data, er bij het robot programma van de PACC geen rekening was gehouden met de nieuwe frequenties van de Novice-machtiginghouder, waardoor er een hele reeks errors oftewel foutmeldingen binnen kwamen. Ik heb net gehoord dat het is opgelost. Er bleek een bug in het programma te zitten.

Rits – PD0NPU was aan het vechten met een laptop waarvan de HDD defect gegaan was. Gelukkig heeft Casper alle data kunnen redden. Alleen, nu moet er nog een andere HDD geplaatst worden in de computer en  dan kan Rits ook weer vooruit.

Martin – PD0GAN had ook nog wat nawerkingen van zijn pas gemaakte mantelstroom filter. Helaas hij had hiervoor TWINAX coax kabel gebruikt en die is zeker niet geschikt, dus hij heeft nu kant en klaar wat besteld, zodat het nu echt opgelost zou moeten zijn.

Kees – PA0VDB heeft zijn tegels gevonden  voor zijn zonnepanelen. Vlakbij werden de stoeptegels vervangen en hij heeft dus hierbij geholpen met de afvoer van de oude tegels.

Zo, het is weer mooi geweest. Ik kijk ernaar uit om aanstaande maandag weer een hoop mensen in levende lijve te mogen ontmoeten. Ook de Zoom zullen we weer open zetten en is alles weer mogelijk. Dus……. iedereen weer tot ziens op MAANDAGAVOND de 21e februari 2022!!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *