Verslag RCAMF bijeenkomst 21 februari 2022

Afgelopen maandagavond, 21-02-2022, was het eindelijk weer zover, we konden bij elkaar zijn en dat hebben we geweten ook. Het was een drukte van belang en er heerste meteen een TOP STEMMING.

Dat  is toch wel geweldig, we konden elkaar nu direct aanspreken en dat hoefde niet via de Zoom. Wim – PA3EJE was eerst nog via de Zoom erbij, maar koos toch eieren voor zijn geld, stapte in de auto en met 30 min was hij in AMERSFOORT om ook bij de groep aanwezig te zijn.

Ook Adriaan – PA1LIO was na een lange en moeilijke periode weer aanwezig. Welkom weer, Adriaan!

De heren van de opleiding voor de F-licentie waren ook weer bij elkaar. De meerwaarde van het fysiek bij elkaar komen leverde bijvoorbeeld het maken van een schakeling op met condensatoren en weerstanden voor een mooi hoog of laag doorlaatfilter, wat ook goed zichtbaar gemaakt kon worden met de apparatuur van Rient – PA3GXP.

Jan – PA3JDB beloofde na het behalen van zijn F-licentie, dat, wanneer we weer bij elkaar konden komen, hij wat lekkers zou meenemen. En wat in het vat zit verzuurt niet. Hij kwam dus met een zelfgemaakte cake, wat dan ook gretig aftrek vond. Het was zo op en zo hoort het ook.

Diverse heren hadden ook nog wat goodies meegenomen die onder de mensen verdeeld konden worden. Dit als impuls voor het weer gezamenlijk kunnen knutselen, waarop het gelijk bruiste van de ideeën.

Onze trip naar Friedrichshafen kwam natuurlijk ook voorbij. Op dit moment word er gewerkt aan de transportkosten om deze zo laag mogelijk te houden. Daarvoor zijn meerdere oplossingen mogelijk.

Erik – PE1RQF gaf aan weer een lezing te willen geven voor aanstaande maandag 28-02-2022. Deze lezing zal gaan over de Herleidbaarheid van de Frequentie.

Het beloofd weer wat moois te gaan worden. Aan lezingen is  geen gebrek over onderwerpen, die te maken hebben met onze mooie radio hobby.

Lijkt het je wat, gebruik dan de link op de website of kom naar De Ridder Lastechniek en doe gewoon mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *