RC AMF bijeenkomst op maandag 9 januari 2023

Bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 9-1-2023 stond de eerste lezing van het nieuwe jaar op het programma. De lezing van Erik – PE1RQF zou gaan over het meten van veldsterkten aan FM omroepzenders.

Al snel stroomde de ruimte vol en waren alle stoelen bezet. Jaap – PD5ISW was jarig geweest en had wat lekkers meegenomen voor bij de koffie, thee of chocola, waar lekker van werd gesnoept.

Martin – PD0GAN probeerde er met de computer ook bij te zijn, maar daar het abonnement van Zoom is opgezegd, wordt er gewerkt aan een nieuwe constructie via MS Teams.

Het is de bedoeling om dat deze week te testen en te kijken of het een oplossing is voor mensen die niet bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep kunnen zijn. Dus nog even geduld, binnenkort krijgt het een vervolg in dit theater!!

Na de begroeting en welkom waren er wat zaken, zoals van: maak wat foto’s van je shack en bedenk of je hier iets over kunt vertellen en hoe jij de radiohobby bedrijft; maar ook om na te denken over een foto voor de smoelenpagina op de website.

Hierna kon Erik van start gaan met zijn lezing over antenne patronen van omroepzenders. Hij had een schitterende PowerPointpresentatie gemaakt. Deze was  compleet met tekeningen, foto’s en films zodat het een mooie, duidelijke vertoning werd.

         

Het meten van veldsterkten bij grote FM omroepzenders met een helikopter is dan ook wel een uitdaging en een hoogstandje, waar wel het één en ander bij komt kijken.

Zo werd er een GPS antenne onder de helikopter gemonteerd die men haaks onder uit de helikopter kon laten zakken met een uitschuifbare mast. Daarop gemonteerd de twee meetantennes en een camera, zodat er vanuit de helikopter op een scherm kon worden gekeken of de meetantennes in de goede richting stonden.

Ook kwamen er van de aanwezigen redelijk wat vragen, die goed werden beantwoord.

Kortom, het was een fraaie PowerPointpresentatie en zie hier ook meteen de link over Antenne patronen omroepzenders die op deze website wordt geplaatst. Dit voor de liefhebbers die het gemist hebben.

Op 16-1-2023 is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep en dit keer zal Kees – PA0VDB wat vertellen en foto’s laten zien van de onlangs gehouden wereldkampioenschappen voetbal in Qatar,  met alles wat er op de achtergrond gebeurd is.

Dus, als u niets wilt missen, kom vooral langs bij de RCAMF Groep bij Groeneveld op de Vanadiumweg 20A in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *