RC AMF bijeenkomst op maandag 16 januari 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 16-1-2023 was er weer één, waar een hoop zaken de revue passeerden. Rond 19:30 uur konden we beginnen.

Als eerste, dat Gerard – PD0JEW weer aanwezig was na wat omzwervingen in het Meander ziekenhuis en het ziekenhuis in  Nieuwegein. Het was fijn hem weer te ontmoeten en met hem van gedachten te wisselen. Nu nog flink wat aansterken en dan doorgaan met onze radiohobby.

Adriaan – PA0LIO was weer een jaar ouder geworden. Hij had wat lekkers meegenomen voor bij de koffie, thee en chocola, en dat smaakte!!

Na nog een aantal mededelingen, was het als laatste, dat we bezig zijn met MS Teams i.p.v. de Zoom. In het vervolg gaan we daar mee verder voor de thuisblijvers. Maar het gaat niet zo 1 2 3. Het heeft nog wat kinderziekten, zoals bijv. het updaten van de software. We willen proberen dat het aanstaande maandag 23-1-2023 weer werkt, zodat er ook thuis, zoals gewoonlijk, meegekeken kan worden.

Hierna kwam Kees – PA0VDB met zijn laptop om deze aan te sluiten op de monitor, zodat we de foto’s konden bekijken die Kees gemaakt had in Qatar tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal.  Kees was daar op uitnodiging aan het werk geweest en zorgde ervoor dat, via de straalverbindingen, de beelden over de hele WERELD getoond konden worden.

          

Ook kwamen er wat vragen voorbij die Kees mooi beantwoordde. Kortom, weer een mooi technisch onderwerp, wat naadloos bij onze  radiohobby past.

Na 30 minuten was Kees klaar en konden de aanwezigen weer met elkaar van gedachten wisselen.

De afdeling Opleidingen maakte met een drietal mensen nog een proefexamen, want woensdag de 18e is het zover!!

We wensen deze heren veel succes en zijn benieuwd naar hun resultaten.

Rob – PD5BUS is vrolijk geworden van onze Thin Clients met IGEL Technology die we vermoedelijk een tweede leven gaan geven. Aanstaande maandag laat hij daar al wat van zien.

Dus als u niets wilt missen, kom dan vooral langs bij de RCAMF Groep. De deur is open om 19:00 uur en het is bij Groeneveld op de Vanadiumweg 20A in Amersfoort.

Mvg. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *