RC AMF bijeenkomst op maandag 23 januari 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 23-1-2023 was goed bezocht. We kwamen bijna weer stoelen tekort. Daar we niet meer van Zoom gebruik maken, waren er, voor de eerste keer dat we gebruik maakten van MS TEAMS, ook daar een 7-tal gebruikers aanwezig. Al met al was het weer een hele drukke avond.

De regelmatige bezoekers hadden allemaal een uitnodiging gekregen, met de mogelijkheid om MS TEAMS te gebruiken, wanneer men niet op de maandagavond aanwezig kon zijn. Men hoefde alleen maar op de link te klikken en ze waren erbij, zonder dat er ook maar iets geïnstalleerd moest worden. Overigens blijft de inlog gewoon bestaan en kan deze tot nader order worden gebruikt voor de toekomstige maandagavond bijeenkomsten van onze RCAMF Groep.

Rond 19:30 uur konden we beginnen en zoals zo vaak waren er wederom wat zaken op de tafel gelegd waarvan de opbrengst ten goede kwam voor de kas van Jaap – PD5ISW.

Er was één afwezigheid gemeld van Jan – PD3JSP. Hij was niet fit en moest verstek laten gaan. Sterkte Jan en we hopen je snel weer tegen te komen.

         

Na wat mededelingen kwam het uitreiken van twee bossen bloemen aan bod voor Rient – PA3GXP en Edwin – PA1EDL. Deze mannen zijn toch week na week bezig. Ze besteden veel tijd aan de opleiding van de Full machtiging om de liefhebbers te begeleiden naar het gewenste resultaat.

Daarna kon Rob – PD5BUS zijn lezing geven, over de pas beschikbaar gekomen Thin Clients van IGEL.  Rob had er in de kortste tijd wat spelends van gemaakt, met een aantal mooie toepassingen waar wij als Radio Amateurs wat mee kunnen. Rob was na ongeveer 30 minuten klaar met de uitleg en de mogelijkheden van de Thin Clients.

                   

Daar er 5 stuks Igel Thin Clients moesten worden afgevoerd, kregen ze bij ons, zoals wel vaker is vertoond, een mooi tweede leven en zijn deze kleine computers zeer bruikbaar voor onze hobby. We gaan kijken hoeveel er nog beschikbaar komen en dan kunnen we er wederom een project van maken. Toepassingen genoeg en het groeit maar door.

Maar…. sinds vandaag, 25-01-2023 weet ik dat er nog tientallen aankomen, dus gauw met Jaap contact opgenomen, zodat het bericht nog even uitgebreid kon worden met deze mededeling voordat het op de website geplaatst zou zijn.

Na al deze mededelingen kon er weer onderling van gedachten gewisseld worden en dat werd ook goed gedaan. Simon – PA0SLW was wederom nog steeds druk met de Condors, maar naar het zich laat aanzien is hij er bijna mee klaar.

Het was na de snack en wat drinken ook zo weer 22:00 uur en werd het tijd om huiswaarts te keren.

Wilt u nu ook een keer de bijeenkomst van de RCAMF Groep bezoeken dan is daar maandagavond  30-1-2023 weer de gelegenheid voor bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Zaal is open om 19:00 uur en we sluiten om ongeveer 22:00 uur.

Mvg. Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *