RC AMF bijeenkomst op maandag 30 januari 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 30-1-2023 was weer een avond met vele zaken die voorbij kwamen. De deur was om 19:00 uur open en gelijk kwamen de eerste bezoekers al binnen. Eerst koffie, thee of chocola met nog wat speculaas en zo konden we even na 19:30 uur met de avond beginnen.

Everdien – PD2EVE appte dat Jacques – PD0JJG met griep onder de wol lag en dat zij zich daardoor ook afmeldde voor deze avond. Jacques, sterkte en we hopen op een snel herstel.

MS Teams stond ook weer open waar  Rick – NL 14012, en later ook Adriaan – PA0LIO, aanwezig waren. Door wat proefjes in MS Teams werd het geluid ook steeds beter.

Edwin – PA1EDL had van Floor bericht gekregen dat de soldeerstiften binnen zijn, wat betekent dat we aanstaande maandag het Weller soldeerproject vermoedelijk kunnen afmaken, zodat we  dat kunnen afsluiten.

Omtrent het project van Rob – PD5BUS met de Thin Clients kunnen we het volgende verwachten: er zijn door de oude eigenaar een redelijk aantal toegezegd daar zij hun Thin Clients aan het vervangen zijn voor nieuwe PC’s.

Gelijk ook maar  gevraagd om de voeding en de monitorkabel er bij te leveren, zodat ook die een tweede leven gaan krijgen. Nu even wachten hoe snel het vervangen gaat.

Daarnaast was er ook belangstelling getoond voor het maken van een paar 2mtr Moxon antennes.

Gerton – PD0G en Wim – PA0EJE hebben hier veel ervaring mee.  Er is een buigmal en een montagemal aanwezig met alle maatvoeringen. Ook is er een antenne als voorbeeld aanwezig, zodat je vooraf kunt zien wat het gaat worden.

Eerst nog even kijken hoeveel gegadigden er zijn. Daarna kunnen we het benodigde aluminiumbuis regelen met  Maarten Groeneveld en een kostenplaatje maken, zodat we weten wat de kosten zullen zijn.

Daarna kwam de aankondiging van de Ham Radio 2023 in Friedrichshafen. Deze vindt plaats op 23, 24, en 25 Juni a.s. En ja, ik weet het, het is nog vroeg, maar denk er alvast even over na of je mee wilt. Het vertrek zal zijn op donderdag 22-6-2023 en zondagavond zijn we dan weer terug in Amersfoort.

Daar is nog wel wat regelwerk voor nodig: slaapplaatsen organiseren, maar ook het transport vereist  nog wel het één en ander. Dus laat ons tijdig weten of je interesse hebt om mee te gaan!!

Na al deze mededelingen ging iedereen weer verder met waar ze gebleven waren in het begin van deze avond.

Wilt u nu ook een keer de bijeenkomst van de RCAMF Groep meemaken, dan is het daar de komende maandagavond 6-2-2023 de gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A (helemaal naar achteren) in Amersfoort. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

Mvg Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *