RC AMF bijeenkomst op maandag 8 mei 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep van maandagavond 8-5-2023 was er één met weer bijzondere momenten. De ruimte was om 19:00 uur open en gelijk kwamen de eerste mensen al binnen, waarna het snel volstroomde. Er waren genoeg stoelen aanwezig,  hier en daar stonden er nog meer klaar om van de stapel gepakt te worden.

Rond 19:30 uur konden we beginnen. MS Teams stond ook open waar Rick – NL14012 uit Wezep zich meldde.

Eerst werd er begonnen met een aantal mededelingen. Jaap – PD5ISW die, zoals hij afgelopen vrijdag al had gemeld op de RCAMF app, de kleding had opgehaald bij de leverancier. Jaap had de kleding, die voorzien was van ons RCAMF logo, uitgezocht en netjes verpakt klaar gelegd zodat ze door de nieuwe eigenaar konden worden mee genomen. Er was meteen een aantal mensen die de kleding aantrokken, zodat ze konden worden bewonderd met het RCAMF logo op hun borst.

Rient -PA3GXP was, samen met zijn vrouw, dinsdag 2-5-2023 afgereisd naar Marssum in het verre Friesland om Rob – PA0KEL de laatste eer te bewijzen. Wij hebben als RCAMF Groep een condoleance kaart verstuurd naar zijn dochter in Hollum op Ameland.

Hierna kwam het smoelenboek weer aan de orde en werd er aan iedereen gevraagd om een digitale foto beschikbaar te stellen, zodat we het smoelenboek op de website kunnen gaan vullen. Dit komt natuurlijk achter een WW. Aanstaande maandag zal ik een fotocamera meenemen om eventueel een aantal foto’s daarvoor te maken.

Erik – PE1RQF kwam met het idee om nog een keer een klein projectje te doen omtrent de fijnstofmeting. Zelf heb ik in mijn fijnstofmeetapparaat een kapotte sensor die vervangen moet worden. Ook moet ik iemand nog een plezier doen met zo’n apparaat. Dit heeft als voordeel dat er nog een aantal fijnstofmeetapparaten gemaakt gaan worden. Je kunt met de link hierna het één en ander vinden: Maak je eigen zelfbouwsensor en word onderdeel van het wereldwijde technologienetwerk van burgerwetenschap, open source en open data. Ondersteund door veel bijdragers.💕 Ikzelf kwam een paar jaar geleden dit project tegen in Duitsland op de universiteit van Stuttgart. Het RIVM heeft nu ook een koppeling met de opgestelde sensoren en deze data wordt dus gedeeld. Kortom wil je zelf kijken omtrent het fijnstof in je omgeving dan is dit een mooi project!!

Edwin – PA1EDL had de laatste scheidingstrafo’s mee genomen zodat ook deze naar een nieuwe eigenaar konden. Dit komt de veiligheid in de radio shack ten goede. Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat daardoor ongelukken worden voorkomen. Tevens is het ook een mooi voorbeeld van hergebruik van deze scheidingtrafo’s.

Casper – PA1CJ had de Weller soldeerbout van Henk – PD0HKT tot een goed werkend stuk gereedschap gemaakt. Dat betekent dat er toch zo’n 15 stuks min één, (tja, de mijne moet óók nog afgemaakt worden) gemaakt zijn. De bedrading van mijn soldeerbout ontbreekt nog en daar ontfermt Casper zich nu ook nog over. DANK voor de hulp van dit project!!

Gerton – PD0G, die het project van de Moxon antenne doet, heeft de afgelopen week ook niet stil gezeten. Hij heeft een mooi filmpje gemaakt over het gebruik van de Moxon antenne om de satelliet SO-50 te volgen en te ontvangen. Tot zijn verbazing maakte hij ook nog een paar verbindingen met een aantal zendamateurs. Dit is terug te kijken op YouTube, zie de volgende link: https://youtu.be/C7U-MkdR-LU

Dit was meteen een mooie aansporing om de laatste Moxon antennes af te gaan maken. Daar werd, ook omdat het toch een mooie dag was, buiten aan gewerkt.

Verder kon Rob – PD5BUS laten zien hoe het met het Thin Client project gaat. Met het installeren van DEBIAN 11 afgelopen week op de Thin Client was er op de RCAMF App te zien dat het wel een hoop geduld vroeg van de één of ander. Vanavond installeerde Rob, onder het toeziend oog van de geïnteresseerden, op de grote monitor het besturingssysteem DEBIAN 11 op de Thin Client.

         

Petje af, Rob!!!

Rond 22:00 uur was het weer tijd om op te ruimen met dank voor de hulp, voor het terugzetten van de gebruikte stoelen.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 15-5-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

Mvg Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *