RC AMF bijeenkomst op maandag 15 mei 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep bij Groeneveld is een mooie traditie geworden. Afgelopen maandagavond 15-5-2023 was de deur al voor 19:00 uur open. De eerste bezoekers kwamen gelijk al binnen die met het verdelen van de stoelen hielpen, waardoor het werk dus mooi verdeeld werd.

Nadat een ieder wat te drinken had en een stoel had opgezocht konden we om 19:30 uur mooi van start gaan. MS Teams stond ook weer open, zodat Rick – NL14012 uit Wezep op deze manier aan de avond kon deelnemen.

Om weer met de mededelingen te beginnen: Gerard – PD0JEW en Luc – PE1LGX konden wegens ander verplichtingen er niet bij zijn.

Casper – PA1CJ had mijn Weller soldeerbout afgebouwd en ook de gemaakte fouten eruit gehaald. DANK hiervoor, maar nu blijkt dat hij zijn eigen soldeerbout ook nog af moet maken.

Terugkijkend op het geheel kunnen we vaststellen dat het Weller soldeerboutproject een 100% score heeft opgeleverd en dat we met z’n allen een mooi stukje gereedschap erbij hebben gekregen.

Afgelopen week had ik het met Erik – PE1RQF over de meetinstallatie van het fijnstof gehad, waarvan bij mij de fijnstofmeter defect is en vervangen moet worden. Erik opperde toen om te kijken of we hier weer een projectje van kunnen maken.

         

Na dit te hebben medegedeeld waren er een aantal die dat ook wel wilden. Dus laat het horen, zodat we dit kunnen gaan opstarten. Kijk eens naar de onderstaande link, daar staat ie gewoon in het Nederlands. Hier kun je zien wat de mogelijkheden zijn en hoe het gekoppeld kan worden aan het Fijnstofmeetnet van het RIVM.  Maak je eigen zelfbouwsensor en word onderdeel van het wereldwijde technologienetwerk van burgerwetenschap, open source en open data.

We konden afgelopen maandag gelijk zien dat de bestelde kleding met ons logo was uitgepakt. Een groot deel van onze bezoekers was nu hierin gekleed. Wat een mooi gezicht!!!

                   

Jaap – PD5ISW gaat nog een tweede bestelling plaatsen. Dus als u toch nog een shirt, sweater of vest wilt hebben, laat het Jaap dan weten, zodat hij snel nog een bestelling kan plaatsen. Kijk even goed naar je kledingmaat om teleurstellingen te voorkomen.

Ook was Rob – PD5BUS weer druk geweest met de animo voor het Thin Client project IGEL. Het gaat als een Jakko (als een gek dus) en zoals het er nu naar uitziet hoop ik deze week de tweede lading op te halen zodat we weer een verse voorraad hebben. Voor de Thin Client waren ook nog wat nieuwe oplossingen waarvoor het gebruikt kon worden. Dus praat met Rob en verbaas u slechts wat de mogelijkheden zijn…., het is bijna onbegrensd.

Nog even een laatste mededeling. Het Smoelenboek willen we graag vorm gaan geven en hiervoor zijn natuurlijk foto’s nodig. Afgelopen maandag zijn een aantal foto’s gemaakt en ook zijn er al wat  met de e-mail binnen gekomen, maar we zijn zeker nog niet compleet. Aanstaande maandag is er weer een mogelijkheid om de foto’s direct te laten maken. Dit regel ik graag zodat we het één en ander ook digitaal hebben. Het is altijd gemakkelijk om te hebben om deze later ergens voor te kunnen gebruiken.

Zo, het was nu mooi geweest, want hierna konden we in verschillende samenstellingen weer ons ding doen.

Gerton – PD0G heeft samen met de bouwers van de Moxon antenne ook de puntjes op de i gezet.

         

Wederom werd er in de buitenlucht gemeten waardoor dit natuurlijk ook weer wat moois opleverde.

         

Ook van het Moxon antenneproject kunnen we dus concluderen dat het een 100% score heeft.

Onder het genot van een drankje en/of snack was het zo weer 22:00 uur en werden de stoelen door de diverse bezoekers al weer terug geplaats. DANK hiervoor!

Wilt u nu ook , als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 22-5-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

Mvg. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *