RC AMF bijeenkomst op maandag 22 mei 2023

De bijeenkomst van 22 mei 2023 bij de RCAMF Groep liep zoals het beproefde concept, zij het, dat een paar dagen hiervoor er verschillende dingen moesten gebeuren. Bijvoorbeeld de automaat voor de koffie, choco en thee werd vervangen. Daarvoor moest eerst nog een nieuwe wateraansluiting gemaakt worden.

                   

Ook moest de nieuwe voorraad Igel Thin Client computers, die binnen waren gekomen, nog worden uitgezocht, zodat deze weer naar de nieuwe eigenaars kunnen. Tevens moest de vette Harry pan nodig worden schoongemaakt en voorzien worden van het nieuwe vloeibare goud.

Dus na al de werkzaamheden van deze week kon de deur weer open om 19:00 uur en kwamen de eerste mensen al binnen. De stoelen werden weer verdeeld en de ruimte stroomde gelijk goed vol.

Ronald – PA0RMN had al laten weten dat hij er niet bij kon zijn. Adriaan – PA1LIO vanuit Zuid-Duitsland was er bij via MS Teams.

Er waren door meerdere mensen een hoop versnaperingen meegenomen. Rick – NL14012 was een jaar ouder geworden en had wat hartigs voor de Harry pan mee genomen. Ook Wim – PA3EJE was jarig geweest en leverde een aantal zakken met stroopwafels af.

Eerst weer een paar mededelingen.

Zoals, dat we maandag 29-5-2023 overslaan daar dit tweede Pinksterdag is.  De volgende bijeenkomst van de RCAMF Groep zal dan weer zijn op 5-6-2023, we slaan dus voor deze keer een weekje over!!

Ook was er nog de mogelijkheid om bij Jaap – PD5ISW wat kleding met ons logo te bestellen met de aankondiging dat onze trip naar de Ham Radio in Friedrichshafen over 4 weken plaats gaat vinden.

Erik – PE1RQF had wat spullen voor het fijnstofprojectje mee genomen, waar een aantal mensen zeer blij mee waren.

Als laatste kwam Casper – PA1CJ nog met een punt dat hij bij PA0HIT was geweest, een zendamateur met een visuele beperking, waar een storende zonnepaneelinstallatie werd gevonden. De RDI had een melding gehad, maar zij konden niets vaststellen. Casper heeft na een aantal metingen in de omgeving van deze zendamateur deze fikse storing wel gevonden.

Deze storing is te beluisteren op YouTube

Naar het zich nu laat aanzien, zijn het met elkaar communicerende NVIS omvormers die dag en nacht aanstaan. De storing is dan ook zowel in de 80mtr als de 40mtr band de hele dag zeer duidelijk waar te nemen. Kortom de storingsproblematiek met zonnepaneelinstallaties is nog steeds niet een gelopen race.

Na de mededelingen konden we het één en ander bekijken, wat er met onze Thin Client computers allemaal mogelijk is.

Hierdoor werd er weer een flink aantal computers meegenomen die een nieuwe eigenaar kregen. De laatste Moxon antenne is ook nagenoeg klaar.

Onder het genot van een drankje en hapje was het zo weer 22:15 uur en konden we weer opruimen. Daarna nog even wat met Jaap – PD5ISW en mijzelf terug gekeken op een wederom geslaagde maandagavond.

Wilt u nu ook , als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar maandag 5 juni 2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

Mvg Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *