RC AMF bijeenkomst op maandag 5 juni 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 5 juni 2023 was er weer één met een grote opkomst. Ook MS Teams stond bij en daar meldden Rick – NL14012 en Jan – PD0HGQ zich in. Adriaan – PA1LIO was er uit Zuid-Duitsland ook weer bij. Rient – PA3GXP liet weten dat het hem niet lukte om deze avond aanwezig te zijn.

Daar het een mooie dag was kwamen er ook wat mensen met alternatief vervoer en was het dus al voor 19:00 uur redelijk druk.

Rob – PD5BUS had met het goedvinden van de vrouw van Theo (SK) wat materiaal meegenomen naar deze avond zodat er spullen, die goed bruikbaar waren, naar een nieuwe eigenaar konden gaan. Met de verkoop hiervan leverde het haar zo ook nog wat op.

Rond 19:30 uur konden we van start gaan met wat mededelingen. De lopende projecten waren zo goed als klaar. De twee Moxon antennes van Carl – PD0MGX worden nog gemeten en zijn dan ook klaar.

Simon – PA0SLW had zijn Thin Client meegenomen en deze op het tweede scherm aangesloten. Rob – PD5BUS kon zo nog het één en ander uitleggen, maar ook dat het kastje tot groot genoegen van Simon goed werkte. Ook waren er nog wat andere spullen die van eigenaar wisselden. Hiermee was Jaap – PD5ISW natuurlijk weer erg blij mee.

Tevens zijn er een aantal afspraken gemaakt voor ons bezoek naar de Ham Radio in het Zuid-Duitse Friedrichshafen aan de Bodensee,  daar er toch nog wel het één en ander geregeld moet worden.

Edwin – PA1EDL  regelt het vervoer, de toegang en niet te vergeten het parkeren. Een andere zaak is dat een ieder wat te eten en drinken mee neemt, zodat we onderweg meters kunnen maken.

De eetgelegenheden onderweg zijn van een matige kwaliteit en kostbaar. Daar komt nog bij dat het een hoop tijd kost en die kunnen we beter bij de Bodensee besteden.

Wat betreft het fijnstof projectje nog een paar foto’s. Deze zit bij mij nu, na de reparatie, weer op de muur op het noorden.

         

Hij moet alleen nog wit gemaakt worden, maar hij levert in ieder geval weer data aan het RIVM meetnet.

Hierna kon iedereen weer zijn gang gaan en werd er weer flink met elkaar gesproken over allerlei zaken.

Het was tot ongeveer 22:15 uur gezellig druk, daarna werd het tijd om weer naar huis te gaan.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 12-6-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

M.v.g. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *