RC AMF bijeenkomst op maandag 1 mei 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep van 1-5-2023 was wederom een avond met een hoge opkomst. Gelijk na 19:00 uur was het gezellig druk en we konden dan ook mooi om 19:30 uur van start gaan.

Eerst nog even stil gestaan bij het overlijden van Rob -PA0KEL op Ameland.

Er kwamen mooie herinneringen voorbij en bij menig radioamateur zijn er van zijn hand nog wel bouwprojecten te vinden.

Hierna waren er wat  huishoudelijke mededelingen. Gerard – PD0JEW was een aantal dagen op een eiland en Gerton – PD0G voelde zich niet fit. Een paar dagen eerder had Henk – PA0JMD al aangegeven dat hij uit logeren was in het Meander. Maar gelukkig belde hij maandag op om te vertellen dat hij er toch bij kon zijn.

Ook kwam het verzoek dat als er foto’s gemaakt worden, dit in de horizontale stand te doen. Dat levert een veel beter plaatje op om te gebruiken. Eventueel graag dezelfde dag of kort na deze avond aan mij versturen, zodat we deze kunnen gebruiken voor op de website of om op te slaan voor later als dat nodig mocht zijn.

Na de mededelingen kwam Rob – PD5BUS met een mooie uitleg over de software voor de Thin Client, waarvan er in korte tijd al snel 30 stuks bij nieuwe eigenaren terecht waren gekomen. Deze zijn goed te gebruiken voor onze mooie radiohobby.

Er kwam een grote lijst van mogelijkheden voorbij en daar zat eigenlijk voor een ieder wel wat bij waar we ons voordeel mee kunnen doen. Daar de voorraad nu geslonken is tot nog maar één stuk, kwam gelukkig maandag ook het bericht bij mij binnen dat de volgende badge al weer klaar staat om opgehaald te worden.

Dus een ieder die er ook mee wil gaan spelen: er is nog genoeg en er komt nog meer aan.

Daar Gerton er niet was om met het Moxon antenneproject door te kunnen gaan hebben Jan  – PD0HGQ en Rient – PA3GXP één en ander geholpen, zodat er toch nog vooruitgang kon worden geboekt. We hebben gezamenlijk ook nog wat proefjes gedaan om naar de bandbreedte van de antenne te kijken. Door wat te schuiven met het één en ander konden we goed zien hoe het zou moeten worden. Daardoor zou hij  nu op de goede frequentie staan in de amateurband, zodat we met deze antenne op de 145MHz kunnen gaan werken.

Wat vanavond vooral opviel was dat een aantal bezoekers voor 22:00 uur alles netjes hadden ingepakt zodat we mooi op tijd huiswaarts konden gaan.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 8-5-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

Mvg Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *