RC AMF bijeenkomst op maandag 7 augustus 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandagavond 7-8-2023 was er weer één uit het boekje. Jaap – PD5ISW en ik waren er om ongeveer 18:30 uur om alles klaar te zetten. Rond 19:00 uur kwamen de eersten weer binnen. Het liep weer lekker gezellig vol, en dat nog steeds in de vakantietijd.

MS Teams stond ook weer open en daar was onze vaste bezoeker aanwezig, namelijk Rick – NL14012 uit Wezep. We konden mooi om 19:30 uur van start gaan met wat mededelingen.

Er was een E-mailbericht binnen gekomen van een landelijke vereniging omtrent een bericht over de plannen van de overheid om het gebruik van het spectrum 430 – 440MHz te gaan wijzigen.

Afgelopen maandag hadden wij het daar met z’n allen al over gehad. Wij mogen nu als belanghebbenden onze zienswijze kenbaar maken en dat moet dan voor 17-8-2023 binnen zijn bij de overheid. Dit is natuurlijk een perfect gekozen tijd van de overheid zodat er, vanwege de vakantietijd, zo weinig mogelijk commentaar geleverd kan worden. Dit kan tot gevolg hebben dat we in de toekomst de 70cm repeater niet meer mogen gebruiken.

U mag er wat van vinden, maar ik betwijfel of het wat uitmaakt. Hier word al langere tijd aan gewerkt en ik vrees dat we de 70 cm t.z.t. gaan kwijtraken.

De aanmeldingen voor de BBQ op vrijdag 15-9-2023 lopen goed door. Zoals het er nu naar uitziet is het een nog grotere opkomst dan vorig jaar. Dus wil je er ook bij zijn, laat het dan tijdig aan Jaap weten, zodat we onze zaken goed kunnen regelen.

De laatste mededeling was dat er wat spullen op tafel waren gelegd die een nieuw baasje zochten, (en deze ook gevonden hebben) wat voor Jaap weer wat zou opleveren voor in de kas.

Wat bleef liggen waren 2 UPS systemen, waarvan ik dacht dat ze ook wel naar een nieuw baasje zouden gaan. Daarom nu wat plaatjes voor een herkansing.

         

         

De APC heeft 4 nieuwe 12V blokjes nodig en ziedaar, je hebt een noodspanning voor je zendontvangers, om daar, in een tijd van calamiteiten,  gebruik van te kunnen maken!! De bijbehorende bekabeling is ook aanwezig, dus mensen …….

Er zijn nog 6 stuks WCD met ingebouwd 2xUSB aansluitingen beschikbaar. Er waren ook enkele driepoten en enkele koffers van kunststof aanwezig, die snel weg waren.

Simon – PA0SLW had weer een PC bij zich waar weer het één en ander aan gedaan moest worden. Simon was weer erg blij dat dat gelukt was. De rest van de mensen waren in diverse samenstellingen van gedachten aan het wisselen.

Rond 22:00 uur was het mooi geweest. Inpakken dus en naar huis. Wilt u nu ook, wanneer u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 14-8-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

M.v.g. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *