RC AMF bijeenkomst op maandag 31 juli 2023

Op de bijeenkomst van de RCAMF groep van 31-7-2023 was ik, na het werkbezoek in Wenen, er ook weer bij. Na veel moeite kreeg ik, met wat hulp van Everdien – PD2EVE, MS Teams weer aan de gang, waar, zoals zo vaak, Rick – NL14012 aanwezig was. We konden, daar iedereen al geduldig zat te wachten, toch even na 19:30 uur beginnen met de mededelingen.

Als eerste was het mooi dat, ook als ik er niet bij kan zijn, de bijeenkomst van de RCAMF Groep gewoon door kan gaan en het, ook dan, weer een feestje wordt. Bedankt Edwin – PA1EDL en Jaap – PD5ISW!!

We konden ook mededelen, dat Adriaan – PA1LIO, afgelopen zondag met een ambulance vanuit Zuid-Duitsland naar Nederland was terug gebracht, zodat hij, weer thuis gekomen, daar verder aan zijn herstel zal moeten gaan werken.

Verder kwamen er nog wat zaken voorbij die afgelopen week weer in de media de nodige aandacht hadden gekregen en waarover ik, op een aantal dingen, wat duidelijkheid kon verschaffen.

Hierna gaf ik het woord aan Reinier – PA3AAA die een lezing zou geven over zijn tijd, die hij als zendamateur in de VS, had doorgebracht.

Met een PowerPoint presentatie passeerden een aantal amateurzaken de revue, zoals een systeem alla DARES, dat bij calamiteiten, het radioverkeer door hen geregeld zal worden. Een ander punt is dat daar de repeaters privé-eigendom zijn en dat de gebruikers daarvan de kosten gezamenlijk dragen, zoals het hier in Nederland zou klinken, “de gebruiker betaald“. Daar kunnen we nog wel een voorbeeld aan nemen. Na ongeveer 15 minuten was Reinier klaar met zijn verhaal en kon een ieder wederom zijn gang gaan.

Er waren ook weer wat gebruikte spullen aanwezig die een nieuw baasje zochten, zoals com port kabels of WC-dozen, met daarin ingebouwd 2xUSB aansluitingen, wat dus ruimte geeft om wat meer zaken aan te sluiten.

Waar we ook aan gaan werken is een Wifi oplossing en een met een kabel aangesloten internet aansluiting, zodat er nog wat makkelijker aan een PC gewerkt kan worden die aan het internet moet.

Het loopt ook goed met de BBQ aanmeldingen voor vrijdag 15-9-2023. Kijk in uw agenda en laat Jaap weten of u ook komt. Het gaat weer een grote happening worden, dus mis het niet.

En zo was het al weer snel 22:30 uur en moesten we alles gaan inpakken. Wilt u nu ook, wanneer u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 7-9-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld , Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is om 19:00 uur open en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

M.v.g. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *