RC AMF bijeenkomst op maandag 6 maart 2023

De bijeenkomst op 6-3-2023 van de RCAMF Groep was er weer één die vele raakpunten had met onze radiohobby.

Om te beginnen waren er een aantal afmeldingen van Jan – PD3JSP, die aan het werk was, en Everdien – PD2EVE en Jacques – PD0JJG, die beiden nog steeds niet hersteld zijn. Toch een hardnekkig griepje. Sterkte allebei en knap snel weer op!!

MS Teams stond ook weer aan waar Rick – NL14012 en Frans – PA3ATR zich meldden om deze RCAMF avond op die manier te volgen. Weliswaar is het op hun eigen QTH, maar toch, het is een mooie oplossing die we de mensen kunnen aanbieden.

Naar ik later in de RC-AMF App las heeft iemand, later op de avond, de microfoon uitgezet. Dat kan toch niet de bedoeling zijn!! De microfoon kan gewoon aan blijven zodat ook de thuisblijvers alles kunnen volgen.

Als eerste konden we Ronald van D. feliciteren met het behalen van zijn N-Licentie en hem ook gelijk een Condor doen toekomen, zodat, als zijn roepletters er zijn, hij van zich kan laten horen.

Op één van de tafels had Jaap – PA3GYM een aantal spullen neergelegd waar hij afscheid van wilde nemen. Daar hij wederom gaat verhuizen en het met minder ruimte moet doen, ging het voor het grootste deel goed om voor de aangeboden spullen een nieuwe eigenaar te vinden. Daar was Jaap – PD5ISW ook weer blij mee omdat een deel van zijn verkoop in onze kas terecht kwam. Jaap – PA3GYM, bedankt hiervoor.

Zoals gevraagd waren er een aantal soldeerbouten van ons Weller soldeerboutproject aanwezig en dat was een mooi gezicht.  Zie de foto’s, want ze waren er in diverse uitvoeringen.

                   

                  

         

Zo waren er soldeerbouten op 230V maar ook één (zie de rode cijfers/letters) op een 5V USB-C aansluiting. Dit is natuurlijk ook een mooie oplossing om zonder 230V deze soldeerbout te kunnen gebruiken. Al met al een mooie afsluiting van het project.

Voor ons bezoek aan de Ham Radio 2023 in Friedrichshafen hebben we, net zoals vorig jaar, weer een Friedrichshafen-App gemaakt. In de App heeft Edwin – PA1EDL een bericht geplaatst met een schatting van de gemaakte kosten  voor transport met het busje en de brandstof, toegang en parkeren bij de beurs en verblijf in het hotel. De deelnemers kunnen dit bedrag voldoen bij Jaap – PD5ISW zodat we het één en ander zo spoedig mogelijk kunnen reserveren.

De aankomende week zullen Jan – PD0HGQ en Rob – PD5BUS een nieuwe breedband HF-antenne tentoonstellen, wat misschien ook weer een nieuw project zou kunnen worden.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is daar a.s. maandag 13-3-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

Mvg Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *