RC AMF bijeenkomst op maandag 13 maart 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 13-3-2023 was er weer één die druk bezocht werd, het liep gelijk na 19:00 uur vol.

Kees – PA0VDB meldde dat hij een flinke verkoudheid had en daarom thuisbleef. Later op de avond meldde ook Jan – PD3JSP zich, met de mededeling dat hij nog druk aan het werk was.

We hadden ook MS Teams aangezet, maar daar waren op deze maandagavond geen gebruikers aanwezig.

We konden mooi om 19:30 uur van start gaan en hebben gelijk onze nieuwe POLO’S, met ons RCAMF logo, laten zien. Deze polo’s waren net op deze maandagmiddag afgeleverd.

Er waren meteen een aantal mensen die er ook één wilden bestellen. Denk aan een poloshirt (met korte mouwen) of een polosweater (met lange mouwen) of een sweatvest (dun jasje met lange mouwen en met rits) en dat natuurlijk allemaal voorzien van ons logo. Daar gaan we dus aan werken.

Nu eerst eens even kijken naar het aantal artikelen, zodat we daar misschien een mooie prijs aan kunnen hangen. Word vervolgd……

Er was ook weer wat te knabbelen. Everdien – PD2EVE had er weer een jaartje bij gekregen, wat voor ons allen een stroopwafel opleverde.

Erik – PE1RQF meldde, dat de machtiging van de 3 Amersfoortse repeaters PI2AMF op 11-03-2023 was afgelopen. De verlenging was in begin januari al aangevraagd, maar waarschijnlijk heeft de RDI nog wat aanloop problemen met de nieuwe naam. Maar na het contact met de RDI is de nieuwe machtiging onderweg en kunnen wij weer een tijdje vooruit met de Amersfoortse repeaters PI2AMF.

In de aankondiging van afgelopen week stond, dat Rob – PD5BUS en Jan- PD0HGQ wat kwamen vertellen over een nieuwe HF antenne. Maar eigenlijk wilden ze nog wat meer tijd hebben om het één en ander uit te proberen, waardoor ze op een later tijdstip hierop zullen terugkomen.

Daar er ook nog wat in de media heeft gespeeld omtrent antennes en verbindingen konden we hier aardig op inspringen.

Donderdag 9 maart was er bij Rijsbergen, tegen de Belgische grens een issue ontstaan omtrent het niet of slecht functioneren van het C2000 netwerk van de OOV diensten. Het haalde zelfs het nieuws op radio en TV. Daar het over communicatie gaat konden we het één en ander wel uitleggen, waardoor het vermoedelijk was ontstaan. Dat was geheel uit open bronnen en het was dus geen insider info. Het één en ander is terug te lezen op www.security.nl  Op security.nl komen geregeld zaken voorbij die ons wel interesseren. Ook https://magazines.defensie.nl is zo’n site waar je een hoop kunt lezen omtrent de techniek. Je kunt je er ook gratis op abonneren zodat je het elke keer automatisch op je email binnen krijgt.

Na dit alles konden we weer geruime tijd met elkaar van gedachten wisselen.

Het was al weer snel 22:15 uur en dat was de tijd om weer naar huis te gaan.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 20-3-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

Mvg. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *