RC AMF bijeenkomst op maandag 20 maart 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 20 maart 2023 was er weer één om vaak naar uit te zien.

De ruimte was na 19:00 uur open en op de website www.rcamf.nl en de RCAMF-app was al aangekondigd: kom op tijd we hebben wat moois!

We konden deze avond dan ook gelijk om 19:30 uur van start gaan.

Henk – PD5HKT meldde zich af omdat het niet lukte om op deze avond aanwezig te zijn en Rick – NL14012 was er weer bij via MS Teams.

Na wat mededelingen werd er ook nog verteld dat we twee antennemastjes voor de amateurbanden op het gebouw gaan plaatsen, zodat we daar, met verschillende sets, gebruik van kunnen maken,

We hebben er tenslotte een paar nieuwe machtiginghouders bij die we mooi een stukje operating practice  kunnen bijbrengen, waardoor ze onze radio hobby nog mooier zullen gaan vinden.

Hierna kwam Erik – PE1RQF aan het woord. Hij heeft de afgelopen tijd een veelvoud van metingen gedaan aan een groot aantal ontvangers, zowel de confessionele- als de SDR ontvangers. Zo kwam heel goed naar voren welke het beste is om te gebruiken. Ook werd na de uitleg duidelijk waar je allemaal rekening mee moet houden voor je iets nieuws gaat aanschaffen en met welk doel.

         

         

Het leverde gelijk een aantal nieuwe inzichten op. Gevoeligheid is niet alléén belangrijk, ook de bandbreedte en wanneer een bepaald ontvangen signaal geblokt wordt door sterke signalen. Je wilt toch eigenlijk het zachte signaal duidelijk horen.

Zoals gebruikelijk had Erik er een mooie PowerPointpresentatie ( Selectivity measurement Final ) van gemaakt, zodat je het op een later tijdstip nog eens goed kunt nalezen over hoe, wat en waarom.

Na ruim een half uur was de presentatie afgelopen en konden we weer met elkaar van gedachten wisselen om tot nieuwe ideeën te komen.

Deze bijeenkomst duurde tot ongeveer 22:15 uur en het werd tijd om weer naar huis te gaan.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 27-3-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

Mvg. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *