RC AMF bijeenkomst op maandag 27 maart 2023

De bijeenkomst van maandagavond 27-3-2023 van de RCAMF Groep was er één met een hoog knutselgehalte.

De deur was rond 19:00 uur open en gelijk kwamen de eerste bezoekers al binnen, waardoor de ruimte snel gevuld was. Zoals altijd was er van tevoren weer wat te drinken en te snoepen.

Luc – PE1LGX en Jan – PA3JDB hadden aangegeven dat ze er niet bij konden zijn. Ook hadden we MS Teams weer aanstaan waar Rick – NL14012 aanwezig was. Rick heb ik niet gesproken maar hij staat wel in de log van MS Teams.

We konden gelijk om 19:30 uur starten en na wat mededelingen kreeg Gerton – PD0G het woord. Hij had de afgelopen week een hoop werk verricht voor het Moxon antenneproject.

Het bestellen van de spullen voor de bouw van de Moxon antenne kostte hem veel tijd en ook waren alle spullen nog niet binnen. Zo zie je maar, dat het bestellen via internet ook niet altijd is wat er van verwacht word.

Gerton had ook een PowerPoint presentatie ………. gemaakt, waar het gehele project van de Moxon antenne uit de doeken werd gedaan.

                   

Hij gebruikte een antenne ontwerppakket van MMANA en na de theoretische uitleg hiervan werd het tijd om de handen uit de mouwen te steken zodat er een begin kon worden gemaakt met het bouwen van de Moxon antenne.

Henk – PA0JMD had, op verzoek van Gerton, een paar overgangsbussen gemaakt van antenne naar coax. Het is nu een klein kunstje om de te bouwen antenne van een mooie en goede coaxaansluiting te voorzien, want meestal is dat nog wel een dingetje!!

                   

Wim – PA3EJE had voor deze gelegenheid een buigmal ter beschikking gesteld om de Moxon antenne precies op maat te kunnen buigen, waardoor er een mooie en heel compacte antenne ontstaat.

                   

Al met al was het al snel weer 22:15 uur en werd het tijd om weer op te ruimen en huiswaarts te keren. De bedoeling is dat we aankomende week weer verder gaan met de bouw van de Moxon antenne. Nu, een dag later, zijn een deel van de ontbrekende spullen al weer geleverd en dat is natuurlijk voor volgende week een mooi vooruitzicht.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 3 april 2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

Mvg. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *