RC AMF bijeenkomst op maandag 3 april 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep van maandag 3-4-2023 gaat wederom de boeken in als één met een hoog knutsel gehalte. Het was mooi om te zien hoe de mensen, met veel plezier, deze avond weer samenwerkten aan het Moxon 2mtr antenneproject, waardoor er iets moois ontstaat wat we goed kunnen gebruiken bij onze radiohobby.

Maar eerst even bij het begin beginnen.  Er waren een aantal mensen die er niet bij konden zijn: Rits – PD0NPU, Roel – PE1ODF, Jan – PA3JDB, later meldde ook Henk – PD5HKT dat het deze avond niets werd en ook Erik – PE1RQF had vorige week al laten weten dat hij naar een eiland was.

Nog voor 19:00 uur was de deur al open en kwam er al snel een groot deel van onze vaste bezoekers binnen. Luc – PE1LGX had wat lekkers mee genomen, waardoor het gelijk duidelijk werd waarom hij er de vorige week niet bij was!!

MS Teams stond zoals gewoonlijk ook open en Rick – NL14012 meldde zich vanuit Wezep in om op deze manier er weer bij te kunnen zijn.

Iedereen nam wat te drinken en wat lekkers, zodat we mooi om 19:30 uur van start konden gaan met een paar  mededelingen, ook wat betreft de kleding met het RCAMF logo. Er was een leuke mededeling van Ronald – PA0RMN die aan het opruimen was en daar een mooie 2mtr/70cm zendontvanger over hield.

Ronald gaf aan dat hij deze zendontvanger aan ons ter beschikking wilde stellen, zodat wij allen in de loods, zodra wij de plek boven hebben vrijgemaakt, aan verschillende transceivers kunnen werken voor de operating practice.

We vonden dat natuurlijk een mooi gebaar. Dus RONALD, BEDANKT voor deze gift. Nu moeten we snel de tijd en mooi weer vinden om wat antennes op het dak te gaan plaatsen.

Voor de rest was ik dinsdag even in de Radiokelder in Hilversum, waar toevallig ook een vergadering bleek te zijn van een landelijke vereniging. Tijdens de koffiepauze kwam ik daar een paar heren tegen waarmee ik vele jaren, samen met hen, het één en ander had gedaan. Ook de voorzitter van de landelijke vereniging was erbij, maar hij nam een omtrekkende beweging en ging het gesprek niet aan. Heel jammer, maar een gemiste kans.

Als laatste de mededeling dat er a.s. maandag 10-4-2023 gewoon een bijeenkomst is van de RCAMF Groep. We weten dat het 2e Paasdag is en er daardoor een aantal mensen niet bij kunnen zijn, maar het overgrote deel van de mensen zal er wel zijn.

Na de medelingen kon Gerton – PD0G samen met Wim – PA3EJE als onze begeleiders, weer verder met de bouw van de MOXON antenne, ook Henk – PA0JMD had nog wat aanpassingen gemaakt voor dit project.

                   

                   

De handen werden weer uit de mouwen gestoken en vies gemaakt. Er stond ook een kolomboormachine klaar om het één en ander te vergemakkelijken en zo konden er weer meters gemaakt worden met het project.

En ja, u raad het al, het was weer snel 22:15 uur, dus inpakken en naar huis.

Wilt u nu ook , als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s.  maandag 10-4-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *