RC AMF bijeenkomst op maandag 27 februari 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 27-2-2023 was er één met wat afmeldingen door ziekte.

Everdien – PD2EVE en Jacques – PD0JJG, Henk – PD5HKT en Ronald PA0RMN lieten weten dat ze daardoor onder de wol moesten blijven. Ondanks deze ziekmeldingen was het vanavond weer een drukte van belang.

Net na 19:00 uur kwam Jan – PD3JSP met een flink aantal kunststof kuipstoelen, zodat we nu allemaal kunnen zitten. BEDANKT Jan.

MS Teams stond ook open en daar meldde Rick – NL14012 en ook de zieke Henk – PD5HKT zich in, zodat ze er op deze manier toch bij konden zijn.

Adriaan – PA1LIO was er dit keer weer in levende lijve bij. Hij is weer in Nederland en hoefde het niet met MS Teams te doen, maar kon dus gewoon, later op de avond, weer lekker zijn rupsband opsnaffelen!!

Om 19:30 uur konden we gelijk beginnen.

Simon – PA0SLW heeft nu voor zichzelf het opruimen tot een taak gemaakt. Hij had nog het één en ander aan stukken bekabeling meegenomen waar hij graag vanaf wilde. Daardoor kon hij ook de kas van Jaap – PD5ISW spekken.

Bij ons in de loods was er ook nog wat bekabeling over, die bijvoorbeeld op de Thin Client paste. Er lagen ook een aantal displaypoort / HDMI kabels tussen, ook nog wat aansluitkabels voor de diverse 230V aansluitingen. Jaap werd hier wel vrolijk van want dit alles kwam allemaal ten goede aan de kas!!

Ook gaat het goed met ons uitstapje naar de HAM RADIO beurs in Friedrichshafen aan de Bodensee, dat op 22-6-2023 staat te gebeuren. Edwin – PA1EDL heeft een optie op een personenbusje waar 9 mensen in vervoerd kunnen worden. Er word nu nog aan een aantal punten gewerkt, zodat we een overzicht kunnen maken van de kosten.

De 2023 Friedrichshafen App is ondertussen aangepast voor de deelnemers die meegaan naar de HAM RADIO in Duitsland.

Er waren ook een aantal zelf gemaakte Moxon antennes aanwezig. Gerton – PD0G en Wim – PA3EJE hadden wat voor de 2mtr band mee genomen, maar ook Henk – PA0JMD had wat moois bij zich. Het was een zelf geprintte antennebehuizing waarop draad als antenne was gemonteerd voor de 23cm band. Het waren al met al mooie mogelijkheden die te zien waren. Er is ook nog geopperd om een uitvoering van 2mtr en 70cm te maken.

Op dit moment hebben een aantal liefhebbers zich al gemeld om de Moxon 2mtr antenne te gaan maken. Nu nog even een kostenberekening en dan kan er materiaal worden geregeld. Kortom, binnenkort kunnen we weer knutselen.

Voor de mensen van het soldeerboutproject is het misschien iets om, AANSTAANDE MAANDAG 6-3-2023, de zelfgemaakte Weller soldeerstations mee te nemen, werkend of net niet werkend, zodat we deze kunnen bewonderen. Wij allen, maar ook ik, zijn zeer benieuwd hoe het is geworden.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 6-3-2023  de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer  af om ongeveer 22:00 uur.

Mvg. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *