RC AMF bijeenkomst op maandag 20 februari 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep bij Groeneveld, op 20 februari 2023, was een drukte van jewelste. Stoelen tekort en wéér iemand nieuw erbij. Welkom Ronald. Wij hopen dat je het naar je zin hebt gehad. Om 19:30 zat de ruimte vol. MS Teams stond natuurlijk ook weer open en later die avond kregen we daar bezoek op van Adriaan – PA1LIO vanuit het Zuiden van Duitsland, waardoor ook hij mooi kon meekijken wat er allemaal gaande was.

Na wat mededelingen en een afmelding van Jan – PA3JDB bleek ook, dat 12 mensen zich al hebben aangemeld om mee te gaan naar de radiobeurs HAM RADIO 2023 in  Friedrichshafen aan de Bodensee.

Wat het 2mtr Moxon antenneproject betreft, er zijn 2 mensen die hier graag aan willen deelnemen. Mensen denk er nog eens goed over na. We leggen aanstaande maandag weer het één en ander daarvoor op tafel om te kijken of het ook nog voor iemand anders iets is.

Na dit gedeelte van de avond ging iedereen weer met elkaar in gesprek. Vanavond kwamen ook de soldeerbouten van ons Weller soldeerboutproject op tafel, zodat er wat problemen, die bij verschillende mensen met de bouw waren ontstaan, konden worden opgelost.

Wim – PA3EJE had voor zijn soldeerboutproject wat van zijn oude meccanodoos gebruikt en een houder gemaakt. Hij had in de houder op een strategische plaats een magneet gemonteerd, zodat bij het oppakken of neerleggen, het reedcontact in het handvat, de soldeerbout aan of uit schakelde.

Jan – PD0HGQ en Rick – NL14012 hadden hun soldeerspullen en microscoop meegenomen. Daar we wat ouder worden en de onderdelen steeds kleiner worden is dat een fraai stukje gereedschap om het zicht wat te verbeteren. Edwin – PA1EDL had ook zijn soldeerspullen, inclusief loep, meegenomen om nog wat voor anderen  te solderen en te monteren, zodat het einde van het Weller soldeerboutproject nu toch echt in zicht begint te komen.

Aankomende week kunnen we er weer wat tijd aanbesteden. Neem de SOLDEERBOUT mee, zodat we gemeenschappelijk nog eens naar de voor-, en misschien, nadelen kunnen kijken.

Ervan uitgaande dat het dan waarschijnlijk klaar is, ben ik wel benieuwd hoe het één en ander er nu uit ziet. Eens kijken of we in het volgende bericht daar dan een aantal leuke foto’s van kunnen plaatsen op de website.

Wilt u nu ook een keer de bijeenkomst van de RCAMF Groep mee maken, dan is daar aanstaande maandagvond 27-2-2023 de gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

M.v.g. Jan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *