RC AMF bijeenkomst op maandag 4 september 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 4-9-2023 was weer zo’n maandagavond waarbij de buitentemperatuur hoog was en het gelijk na 19:00 uur druk werd.

Fijn was, dat Adriaan-PA1LIO, die herstellende is van zijn rugoperatie, er ook weer bij kon zijn.

De afgelopen week had ik contact met Carel – PE1ARN, die ook graag een keer wilde komen. Carel heeft geen vervoer, dus heeft Edwin – PA1EDL hem opgehaald, zodat hij een keer kon kijken hoe het er bij ons toegaat. Later op de avond heeft Henk – PA0JMD Carel weer thuis afgeleverd.

Rond 19:30 uur konden we van start gaan. Tevens stond, zoals gewoonlijk, MS Teams weer open, waar aanwezig waren: Rick – NL14012, Jan – PA3JDB en Marc, die wat hoestte en dus thuis was gebleven.

Op de website had ik al aangegeven dat er door Everdien – PD2EVE een lezing over één van onze zintuigen zou worden gegeven en dat was er dus één over ons gehoor.

Daar de gemiddelde leeftijd bij ons hoog is en ons gehoor dan ook alleen maar afneemt, was het een uitermate interessant onderwerp, waarbij Everdien alles uit de kast haalde om ons duidelijk te maken hoe alles werkt.

Er was een mooie PowerPointpresentatie, die ook op de website geplaatst is. Hij staat ook in de lijst van PowerPoint presentaties

                   

                   

                   

Tevens gebruikte Everdien een paar testen die we op YouTube konden beluisteren, om te kijken hoe het met ons gehoor is gesteld. Na een kleine 60 minuten was deze lezing voorbij en waren we een aantal zaken wijzer geworden.

Hierna kon een ieder weer zijn gang gaan. Een aantal gegadigden maakten van deze avond gebruik  om in het bezit te komen van een laptop met touchscreen. Deze waren door een klant uitgefaseerd. Daar het om een aantal mooie 13” HP laptops met touchscreen ging, hebben deze nu een nieuw baasje gekregen.

Het OS en de SSD waren leeg gemaakt door de oude gebruiker, maar daar hadden we mooi op ingespeeld, want er was door Rob – PD5BUS een aantal zaken voorbereid, zodat de meesten met een spelende laptop naar huis gingen.

Kortom, het was wederom een mooie stukje samenwerking, zodat de laptops een tweede leven bij onze radiohobby zullen gaan krijgen. Daar de vraag groter was dan het aanbod is er een wachtlijst gemaakt, zodat we bij een volgende partij de rest van de mensen ook nog kunnen voorzien van een laptop.

Rond 22:00 uur werd het snel minder, want de volgende ochtend moet er gewoon weer gewerkt worden. We moesten dus weer snel inpakken. Wilt u nu ook, wanneer u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 11-9-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

M.v.g. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *