RC AMF bijeenkomst op maandag 28 augustus 2023

De bijeenkomst van de RCAMF groep op 28-8-2023 was weer goed bezocht. Nu de vakantie er weer op zit en de scholen in Midden-Nederland ook weer zijn begonnen kan alles weer zijn beloop hebben.

De nieuwe presentatie PC achter het nieuwe grote scherm wilde natuurlijk net voor 19:30 uur nog even zijn update doen, hi. Om te beginnen met de avond, werd het dus iets later voor we aan de slag konden gaan. Rick -NL14012 en Jan – PA3JDB waren er met MS Teams bij.

Er waren drie afmeldingen, te weten: Everdien – PD2EVE, Jacques – PD0JJG  en Gerton – PD0G. Zij konden er helaas niet bij zijn.

Hierna hebben we het even gehad over de BBQ van de RCAMF Groep. Wat de bijdrage betreft, zijn we uitgekomen op het bedrag van € 7,50 p.p. Kortom dat wordt SMULLEN. We kunnen nu bij de slager een afspraak maken om het één en ander voor ons in orde te maken. Hij heeft wel wat te doen voor bijna 50 mensen.

Daarna kwam het succes van de Landelijke Repeater PI2NOS nog even voorbij. Na 350 uitzendingen van de Vroeg Vogels ronde komt daar nu een einde aan. Het Technische Hoogstandje van de Landelijke Repeater PI2NOS en de sociale onkunde van een aantal gebruikers heeft tot gevolg dat de Vroege Vogels ronde stopt.

Ik begrijp niet waarom de RDI hier niet handhavend tegen op kan treden. We hebben wel als beheerder van de repeaters een bedrag van € 87,50 te betalen voor TOEZICHT, maar je moet je wel afvragen waar dit TOEZICHT dan uit bestaat!!

Na hierover van gedachten te hebben gewisseld kwam het één en ander weer op gang, want op de tafel lagen wat spullen die weer snel van eigenaar wisselden, wederom werd er ook weer aan een PC gesleuteld.

Erik – PE1RQF had al zijn zelf ontworpen antenneverdelers nu af en deze wisselden dan ook gelijk van eigenaar.

Zelf kan ik er nu één monteren op het ontvangststation in Utrecht en de tweede is voor het in aanbouw zijnde ontvangststation op Schiphol, kortom we gaan er veel gebruik van maken.

Reinier – PA3AAA had zijn Weller soldeerstation uit Amerika meegenomen. Maar nu hij weer in Nederland woont en we hier 230V hebben in plaats van 110V, moet er een andere trafo ingebouwd worden, zodat hij het soldeerstation weer kan gebruiken. Daar er al het één en ander van Weller door mij was verzameld, was het mooi dat ook een trafo nu een nieuwe bestemming had gekregen.

Zo, het was al weer snel 22:00 uur en moesten we gaan inpakken. Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 4-9-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

M.v.g. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *