RC AMF bijeenkomst op maandag 11 september 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 11-9-2023 was een maandagavond, waarbij na overleg was besloten, om wat waterijsjes te halen. De reden hiervoor was dat de buitentemperatuur weer meer dan 30°C was geweest.

Wij waren al vroeg aanwezig, namelijk 18:30 uur, maar we waren zeker niet de eersten. Jan – PD3JSP stond al zijn spullen al uit te laden voor ons BBQ gebeuren voor aanstaande vrijdag.

Het was echt compleet met alles erop en eraan. Dit maakte wel, dat we het meteen een plaatsje in de loods moesten geven.

Daarna gauw de spullen voor de bijeenkomst van de RCAMF Groep klaar zetten. De update van Windows was ‘s middags al gedaan, maar…. er kwam er nog één. Deze ook nog snel gedaan en we waren er weer klaar voor. Er waren meteen ook twee gebruikers voor MS Teams aanwezig, te weten Rick – NL14012 en Marc. Van hen kwam dan ook gelijk de melding dat het geluid niet optimaal werkte, maar dat is iets wat we voor de volgende bijeenkomst hopelijk opgelost hebben.

Rond 19:30 uur kon ik beginnen met de mededeling dat Ronald – PA0RMN en Jan -PA3JDB er niet bij konden zijn. Na nog wat mededelingen kwam Roel – PB0ACU met zijn net verworven laptop waarop een aantal foto’s stonden van wat bezoeken die hij eerder had gemaakt.

                   

In 2017 was Roel, samen met een aantal andere mensen, op bezoek geweest in Italie bij Pietro Begali. En ja, dat is natuurlijk de specialist van de morsesleutels die in allerlei soorten en maten gemaakt worden. De foto’s spraken boekdelen en het gaf een mooi en groot inzicht in wat er allemaal bij komt kijken om een seinsleutel, geheel in eigen beheer, te ontwerpen en te produceren. Deze seinsleutels worden over de hele wereld aan radiohobbyisten verkocht.

Na ongeveer 25 minuten was Roel klaar met de vertoning van deze foto’s en konden we nog lekker van deze avond genieten. Om 22:00 uur was het weer zover en werd het tijd om de spullen op te ruimen.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 18-9-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

M.v.g. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *