RC AMF bijeenkomst op maandag 30 oktober 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 30-10-2023 had tot gevolg dat het wederom weer een flink gevulde ruimte was. Even na 19:00 uur kwamen de bezoekers al snel naar binnen, daar de regen met bakken uit de hemel kwam.

Aan het einde van de middag was in de hal een groot deel al klaar gezet. Ook de Windows update was weer gedaan, zodat we mooi om 19:30 uur van start konden gaan.

Er waren een aantal afmeldingen vanwege de griep en de corona, die zich allebei weer van hun slechte kant lieten zien. Dit was net na het evenement van de Dag voor de Radioamateur die voor het laatst in Zwolle heeft plaats gevonden.

Zelf ben ik er ook geweest, maar voor mij was het wel duidelijk. Een zichtbare tendens met nog ongeveer vijf verkopers van nieuwe producten, lijkt het er toch duidelijk op, dat het een aflopend gebeuren is. Geen radiobeurs meer in Rosmalen en ook geen Dag voor de Radioamateur meer.

Het gaf in Zwolle wel het één en ander aan. Er werden daar ook prijzen gevraagd waarbij je je moet afvragen waar dit heen zal gaan.  Maar goed, Rick – NL14012 had vanavond MS Teams weer open gezet en daar was gelijk een nieuwe bezoeker aanwezig, te weten Rob – PA3ROB. Na zijn vraag om mee te mogen doen met MS Teams had ik hem een link in een email gestuurd om er op deze manier ook bij te kunnen zijn. En dat kan natuurlijk iedereen doen, stuur een email en de toegang wordt geregeld.

Nadat een ieder zijn zegje had gedaan gingen de cursisten van de CW naar boven en konden Rob – PD5BUS en Jan – PD0HGQ aan hun HF antenne project beginnen. Met het op lengte zagen van de aluminium buizen was daarmee dan nu een begin gemaakt.

Er worden in eerste instantie 6 stuks verticale antennes gemaakt, dus als je ook nog mee wilt bouwen, laat het ons dan weten. De ruimte heeft hiervoor de perfecte uitrusting. Het zagen en afbramen van de buizen was dan ook een mooie start van de bouw van de Rybakov HF antenne.

           

         

Voor de aankomende week gaan we verder met de bouw van deze antenne en dat gaat zeker wat moois opleveren, waarmee we weer wat kunnen toevoegen aan onze radiohobby.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 6-11-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *