RC AMF bijeenkomst op maandag 3 oktober 2022

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 3-10-2022 was weer als vanouds. Om 19:00 uur was de ruimte open en kwamen de eerste bezoekers alweer binnen lopen waar de koffie, thee en chocola én de pepernoten klaar stonden. Ook de Zoom stond weer open waar 3 gebruikers aanwezig waren.

Om 19:30 uur gingen we van start met een aantal mededelingen.

De eerste ging over het zelfbouw soldeerboutproject van Weller. Edwin – PA1EDL had, wat door onze deelnemers was besteld, een prijs aanvraag gedaan van 52 stiften bij de firma Romex.

De reactie van de firma bleef niet lang uit. Edwin werd gebeld door Floor, de verkoopleider van de Firma Romex. Deze firma is de importeur van de Weller soldeerbouten in Nederland.

Hij was blij verrast met de vraag naar zoveel stiften maar wees Edwin er op dat er over de soldeerstiften een hoop te doen en te vertellen is, zoals bijvoorbeeld de stiften die het soldeer niet vasthouden maar afstoten, enz., enz.

Ook wilde Floor weten of het hobbymatig is. Het gevolg hiervan is dat de Firma Romex met de heer Floor ons op een maandagavond wil komen bezoeken om tekst en uitleg te geven wat men allemaal kan met de Weller soldeerbout. Kortom, er komt op zeer korte termijn een lezing omtrent het wel en wee van de Weller soldeerbout met alle toebehoren.

De tweede mededeling was dat we nu op de draaibank (deze was al geschikt gemaakt met een boormogelijkheid boven het bed) de kruistafel voorzien hebben van een machineklem die de mogelijkheid geeft dat je op deze draaibank nu ook echt kunt frezen.

         

We gaan nu eerst een paar proefstukken fabriceren om weer een beetje ervaring op te doen met het frezen, zodat we, voor het Weller soldeerboutproject, het voor- en/of achter frontje van het stuurkastje zelf kunnen bewerken.

De derde mededeling was de vraag of er genoeg liefhebbers zouden zijn voor de BBQ op 21-10-2022. Deze vraag leverde gelijk een groot aantal mensen op. We gaan dus met de slager in onderhandeling wat de mogelijkheden zijn. Hier komen we dus snel op terug.

Rond 19:45 uur waren we, wat de mededelingen betreft, klaar en kon het knutselen beginnen. Simon – PA0SLW was weer druk in de weer met de eproms. Hij werd daarbij geholpen door Rob – PD5BUS en Rient – PA3GXP. Er kwam ook een eprom voorbij voor  de 4mtr band. Deze hebben we gekopieerd  en opgeslagen om er, op een later tijdstip, een aantal te gaan maken. Er zijn namelijk nog wat Condors voor de 70Mhz band die op een nieuwe bestemming liggen te wachten.

Ook werden er behoorlijk wat testen gedaan door Edwin – PA1EDL en Robin – PA3RVB die ieder een DMR repeater hadden meegenomen.

         

Er werd flink aan de programmering gewerkt met als eindresultaat dat beide repeaters  nu werken zoals het hoort en dat er nu ook testen mee gedaan kunnen worden.

En zo was het ook al weer snel 22:00 uur en tijd om de boel op te ruimen. Maandag 10-10-2022 is er wederom een bijeenkomst van de RCAMF Groep en wilt u niets missen kom dan gezellig bij ons langs bij Groeneveld op de Vanadiumweg 20A in Amersfoort. We beginnen om 19:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *