RC AMF bijeenkomst op maandag 26 september 2022

De RCAMF Groep had op 26-9-2022 weer een mooie bijeenkomst, waar voor een elk wat wils was. Er waren ook 4 Zoomgasten die deze avond graag mee wilden maken. Dat waren Adriaan – PA1LIO uit het Zuid-Duitse, Rick – NL14012 uit Wezep en Ronald – PE1LID uit Amersfoort die alles zo konden meevolgen. De vierde gast waren wijzelf als groep natuurlijk die ook zichtbaar was op het scherm.

Ook heb ik geprobeerd om 19:30 uur te beginnen en dat lukte aardig. Er waren wat mededelingen over de BBQ van vrijdag 21-10-2022. Voor de mededelingen van het Weller soldeerboutproject deelde Edwin – PA1EDL mee dat het niet meer mogelijk is om de soldeerboutstiften te bestellen, daar hij de offerte hiervoor (het zijn inmiddels meer dan 50 stuks stiften) gaat versturen en hij wil graag laten weten dat een ieder zich ervan bewust moet zijn dat het klopt wat men zou willen hebben. Er was aan iedereen die met het project mee doet een complete lijst van mogelijkheden gestuurd en een lijst ter controle van wat men heeft besteld.

We zijn tevens voornemens een paar satellietvoeten op het dak te plaatsen zodat we straks ook over een aantal antennes kunnen beschikken.

Er wordt gedacht aan HF, VHF en UHF antennes zodat we gebruik kunnen maken van meerde radioamateurbanden.

Ook kunnen er dan, in het kader van de opleidingen, oefeningen gedaan worden wat betreft de operating praxis van onze nieuwe machtigingshouders. Plannen genoeg en we gaan dus kijken hoe we het één en ander kunnen realiseren.

Hierna konden we gaan kijken naar wat Nico – PD0RWM had geproduceerd aan 3 hele mooie loop-antennes, waarvan één gemaakt was van een fietswiel! Nico heeft daar de nodige ervaring mee op gedaan, zodat hij daarover zijn kennis met ons kon delen. De korte golfbanden hebben voor hem geen geheimen meer.

         

         

Simon – PA0SLW was ook weer aanwezig en nog steeds druk bezig met zijn Condor afstudeerproject. Hij kreeg daar, zowel van de één als van de ander, ondersteuning bij.

En zo werd het al weer snel 22:00 uur en was het tijd om in te pakken. De volgende bijeenkomst van de RCAMF Groep is op 5-10-2022. Wilt u er ook bij zijn, kom gewoon langs bij Groeneveld op de Vanadiumweg 20A in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *