RC AMF bijeenkomst op maandag 19 september 2022

De bijeenkomst van afgelopen maandagavond 19-9-2022 van de RCAMF Groep bij Groeneveld was weer druk bezocht. Je kunt merken dat de avonden, maar ook de   nachten langer gaan worden waardoor er weer meer geknutseld gaat worden. De Zoom stond ook weer open, maar daar er geen gebruikers waren, hebben we deze na 30 minuten uitgeschakeld.

Na de koffie, thee of chocola waren er om 19:45 uur wat mededelingen omtrent de aanstaande BBQ die op de agenda staat voor 21-10-2022 en de sluitingsdatum voor het opgeven van de Weller soldeerstiften bij Edwin – PA1EDL. Daarna kwamen de activiteiten weer snel opgang.

Roel – PE1ODF had een aantal oude laptops mee genomen, waarop zowel DOS als OS gebruikt kon worden. Ook ik had nog wat in het magazijn staan en deze spullen wisselden dan ook snel van eigenaar.

Casper – PA1CJ kwam met het idee om óók een paar Pc’s in orde te maken om, als we ze nodig hebben, spullen te programmeren en dat kan best  handig zijn. Bij het Condor Project van Simon – PA0SLW kwam dit duidelijk naar voren. Er was een Eprom programmer, maar de benodigde software was nergens meer te vinden.

              

               

Door bij toeval, zoals vorige week al gemeld, stond er nog een oude DOS computer bij mij in het magazijn waar onder andere nog software opstond voor het programmeren van een eprom met de Eprom programmer en zo konden we dus weer verder.

Casper heeft de software veilig kunnen stellen, zodat  Simon voorlopig weer vooruit kan en wij nu ook op de maandagavonden zelf kunnen programmeren.

Jacques – PD0JJG had ook nog een aantal Philips microfoons mee genomen. Deze microfoons vonden gretig aftrek en voor een zacht prijsje waren de nieuwe eigenaren snel gevonden.

Het was in een sneltreinvaart zo weer 22:00 uur en konden we, na het opruimen,  naar huis.

Op maandag 26-9-2022 is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep op de Vanadiumweg 20A. Dus wilt u niets missen kom dan gezellig bij ons aan om te genieten van onze Mooie Hobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *