RC AMF bijeenkomst op 12 september 2022

Er was maandagavond 12-9-2022 weer een mooie bijeenkomst van de RCAMF Groep bij Groeneveld in Amersfoort. Er was, zoals elke keer, voor een ieder wat wils.

Ongeveer 19:00 uur waren de eerste bezoekers al aanwezig, die gelijk een stoel van de stapel namen om hun zitplaats  in te nemen. Ook Carl – PD0MGX was weer onder ons nadat hij een aantal weken, vanwege gezondheidsredenen, afwezig was geweest.

Na een beker koffie/thee/chocolade zijn we om plus minus 19:30 allemaal even bij elkaar gaan zitten zodat we een aantal mededelingen konden beluisteren.

Onder andere de mededeling dat de deelnemers van het Weller soldeerboutproject nu toch echt hun soldeerstiften moeten bestellen bij Edwin – PA1EDL, zodat er een prijsaanvraag gedaan kan worden. Maandag 19-9-2022 is de UITERSTE datum om op te geven wat je nodig hebt. Degene die dan nog niets heeft opgegeven bij Edwin zal dan uiteindelijk zelf de bestelling hiervoor moeten doen. Laat het niet zover komen, heren.

Ook kwam de RCAMF app nog even voorbij. Edwin heeft wederom duidelijk aan gegeven dat het om RADIO HOBBY gerelateerde zaken moet gaan. De kans is groot dat andere gebruikers, die niet gediend zijn van sommige artikelen of foto’s , zullen afhaken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Tevens is er gevraagd om na te denken over de RCAMF Groep BBQ. We zijn voornemens deze BBQ op 21-10-2022 te laten plaatsvinden en ja, ik weet dat het nog 5 weken duurt voor het zo ver is, maar de tijd vliegt. We moeten gewoon naar voren kijken en een planning maken, dus voor iedereen, kijk in de agenda en reserveer deze datum: 21-10-2022. Het belooft weer een lekker festijn te worden.

Er word ook al weer aan een nieuw project gewerkt, nog even onbekend wat, maar het gaat zo wel een echte hobby groep worden. Een ieder die een idee heeft voor een project: we horen het graag, ook om er over mee te denken en als het kan er een succes van te maken.

Nog een vraag van mij: maak a.u.b. foto’s van de spullen waar aan gewerkt wordt, ook als we bij Groeneveld zijn. Helaas kan ik niet overal tegelijk zijn en merk dus dat ik zo af en toe wat mis zoals bijvoorbeeld het volgende: gisteravond kwam naar voren dat het bewaren van één van mijn oude Pc’s  zijn vruchten afwierp. Simon – PA0SLW (ja, de specialist die op het Condor project afstudeert) was blij verrast dat de software voor het programmeren hiervan nog op deze computer stond, en dat was niet de enige software, er stond nog veel meer op. Casper – PA1CJ gaat een kopie maken van de HDD zodat we het één en ander veilig kunnen stellen voor de toekomst. Ik zal maar gauw een nieuwe back-up batterij bestellen, zodat deze PC met DOS 6.3 nog lang beschikbaar zal zijn voor deze doelstelling.

Er kwam ook nog een oude bekende op deze avond: namelijk  Robin – PA3RVB. Hij was druk doende met het programmeren van een DMR repeater en kon daar wel wat hulp en ideeën bij gebruiken. Edwin was hem daarbij zeer behulpzaam. Ook keken er wat belangstellenden mee over de schouders van beide heren.

Zo was het al snel 22:00 uur en werd het tijd om alles op te ruimen. De stoelen werden weer op elkaar geplaatst en zo konden we rond 22:30 uur de boel afsluiten en weer huiswaarts keren.

Dus spreekt u dit aan: maandag 19-9-2022 is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep bij Groeneveld op Vanadium 20A in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *