RC AMF bijeenkomst op 5 september 2022

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 5-9-2022 was weer een goed bezochte avond met een hoop zaken die voorbij kwamen.

De eerste mensen waren er al voor 19:00 uur en om 19:45 uur was het zover dat we met de avond konden beginnen. Ook Rick – NL14012 was er weer bij als trouwe Zoom gebruiker.

Edwin – PA1EDL had voor ons Weller soldeerboutproject een lijst met Weller soldeerpunten meegenomen waaruit een keuze gemaakt kan worden. Dus deelnemers, maak uw keuze want we willen in één keer de totale  bestelling doen!! Daarna kan het niet meer en zal je zelf de bestelling moeten regelen.

Daarna kwam het aanbieden van spullen aan bod die van eigenaar veranderen. Het is wel van belang dat deze spullen in orde zijn. Als dat niet bekend is, zullen we eventueel zelf er eerst naar moeten kijken wat de status van het apparaat is, zodat de nieuwe eigenaar weet waar hij aan toe is en er achteraf geen discussie kan ontstaan, want daar is niemand bij gebaat.

Hierna was Erik – PE1RQF aan de beurt met een kleine lezing die hij had voorbereid omtrent een project waarmee hij nu aan het werk is en waar wij als radioamateurs de voordelen van kunnen hebben als het project klaar is.

Het gaat over het meten aan SDR ontvangers, zodat qua prijs en prestatie duidelijkheid wordt verkregen. Eerst  moeten dan wel de parameters hiervoor vastgesteld worden zodat we een goed overzicht krijgen.

   

Erik gaat dit doen. Gelukkig heeft hij al een deel zó geprogrammeerd, dat het geheel automatisch berekend kan worden, daar het handmatig niet te doen is met de beschikbare hobbytijd. Kortom, we zien uit naar het vervolg.

Daarna werden er wat verschillende dingen gedaan. Rient – PA3GXP en Simon – PA0SLW hadden samen een reparatie te doen waarvoor weer een soldeerbout nodig was.

Simon was ook nog steeds op zoek naar software voor zijn EPP programmer. Deze heb ik nog op een PC staan, maar schrik niet, dat is een DOS 3.3 machine die Simon nu heeft meegenomen om te kijken of hij dat over kan zetten naar zijn PC, zodat hij dan zelf eproms kan gaan maken voor het CONDOR project.  Simon kan daar nu wel bijna op afstuderen!!

Wanneer Rient met het solderen klaar was, was er nog een mooi voorbeeld wat betreft de opleiding in de praktijk. Hij had ook nog een oscilloscoop en een toongenerator meegenomen waarmee wat proeven konden worden gedaan. Met zijn uitleg daarbij kon het één en ander zichtbaar worden gemaakt, wat zorgde voor duidelijkheid bij de cursisten.

Op maandag 12-9-2022 is er wederom een bijeenkomst van de RCAMF Groep en als je niets wilt missen kom er dan bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *