RC AMF bijeenkomst op maandag 28 november 2022

De bijeenkomst van de RCAMF Groep van maandagavond 28-11-2022 was er weer één zoals we gewend zijn.

Adriaan – PA1LIO was weer in Nederland en dit had als voordeel dat we weer in levende lijve met elkaar van gedachten konden wisselen en dat gebeurde dan ook veelvuldig.

De ruimte stroomde dan ook weer snel vol zodat we om 19:30 uur van start konden gaan. Later kwam er ook nog een Zoom gebruiker bij, te weten Frans – PA3ATR .

Eerst nog wat mededelingen: Gerard – PD0JEW bedankte ons voor de kaart die hij, namens de RCAMF Groep, had mogen ontvangen in het Meander ziekenhuis en met de tekst op de app van mijn mobiel gaf hij aan dat hij, nu ik dit op dinsdag 29-11-2022 schrijf, in Nieuwegein wordt geopereerd.

Gerard zal eerst nog een paar dagen in Nieuwegein verblijven, waarna hij vermoedelijk weer terug komt naar het Meander in Amersfoort, waar hij aan het revalidatieproces kan beginnen. We wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Daarna gaf Casper – PA1CJ aan, dat hij, vanwege de vele werkzaamheden, het prototype voor het nieuwe project pas in januari klaar hoopt te hebben. Ook met de vele vrije dagen die er nu aankomen heeft het gewoon z’n tijd nodig.

Als we op de kalender kijken is het jaar 2022 om gevlogen. We hebben nog drie bijeenkomsten van de RCAMF Groep en dan is, na de Kerst, 2022 voorbij.

Graag nog even allemaal opletten: maandag 19-12-2022 willen we vieren dat het de laatste bijeenkomst van dit jaar is, dus zet dit even in je agenda.

En nu we daar toch mee bezig zijn, zet dan ook gelijk 2-1-2023 erin. Dit wordt dan de eerste bijeenkomst in het Nieuwe Jaar en ook die willen we niet zomaar voorbij laten gaan.  We hebben hier lang op gewacht en het is nu tijd om dat in te halen!!!

Ook mocht ik van Jaap – PD5ISW mededelen dat de kosten, vooral de laatste maanden, behoorlijk zijn gestegen (en waar niet!!)  en dat we, na lang wikken en wegen, wat aan de prijzen moeten gaan doen.

Hierna kwam Erik – PE1RQF nog met een zeer actuele lezing die ongeveer 30 minuten duurde. Want, zoals vandaag al in het nieuws van 18:00 uur werd gemeld, zal de nauwkeurigheid gaan verbeteren.

         

Daar Erik op het punt staat om op reis te gaan voor zijn werkgever gaf hij ons alvast een voorbeschouwing over het BIPM in Parijs waarbij, als het ingevoerd wordt, we nog maar 1x in de 100 JAAR ons horloge op TIJD hoeven te zetten!!

Erik heeft ook  een PowerPoint presentatie hiervan gemaakt, zodat we daarover nog even kunnen nagenieten van wat het ons gaat opleveren. Zie de PowerPoint presentatie  op onze website.

Na Erik kwamen er nog een paar HackRF apparaten voorbij die door Rob – PD5BUS van de allernieuwste software werden voorzien (misschien ook nog wat voor een lezing in de toekomst, Rob??) en wat daar allemaal mee mogelijk is.

Deze avond ging weer snel voorbij. De klok stond op 22:15 uur en het was mooi geweest. Wilt u er ook bij zijn, op 5-12-2022 is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep bij Groeneveld op de Vanadiumweg 20A in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *