RC AMF bijeenkomst op maandag 21 november 2022

De bijeenkomst van de RCAMF Groep van maandagavond 21-11-2022 was er weer één zoals we ze graag zien. De deur was net open en ziedaar, om 18:45 uur was de eerste bezoeker er al. Daarna stroomde het ook snel vol.

Rond 19:30 uur konden we weer beginnen. De Zoom stond ook weer open en daar waren óók nog 2 gebruikers aanwezig. Dat waren Kees – PA0VDB uit Qatar en Adriaan – PA1LIO uit Zuid-Duitsland, het was mooi om ook zó met elkaar verbinding te hebben.

Gelijk heb ik aan Kees de vraag gesteld of hij, bij terugkomst in Nederland, een lezing wil geven over zijn werkzaamheden omtrent het satelliet gebeuren van het WK-voetbal in Qatar.

Hierna de mededeling over Gerard – PD0JEW dat hij weer opgenomen was in het Meander Ziekenhuis in Amersfoort.  Aanstaande vrijdag zal Gerard weer een operatie moeten ondergaan in Nieuwegein. Ben je net met pensioen en dan krijg je dít allemaal. We hebben gelijk, als de RCAMF Groep, een beterschap kaart gestuurd en we wensen Gerard vanaf deze kant een snel herstel toe, zodat we hem te zijner tijd weer kunnen verwelkomen.

Daarna kwam Edwin – PA1EDL met de mededeling dat de bestelling van de Weller soldeerstiften toch wel een grote aanslag was op de voorraad van de leverancier. Er is besloten om er geen deellevering van te maken. Men moet dus geduldig wachten op de totale levering van januari 2023. Er waren tot slot totaal 48 stuks soldeerstiften besteld!!

Gelijk aan Casper – PA1CJ gevraagd om het nieuwe prototype van een toekomstig project wat naar voren te halen, zodat we dat op een korte termijn bekend kunnen maken. We denken dat het wederom iets is waar grote belangstelling voor is. Later daar meer over.

Na de mededelingen was het mooi geweest en gingen er diverse mensen weer met elkaar aan de slag over verschillende zaken. Rob – PD5BUS had zijn laptop mee genomen om voor een paar bezitters van een HackRF een upgrade te installeren, zodat daar nog meer mee gedaan kan worden .

De HackRF is eigenlijk een SDR zend/ontvanger met een breed frequentiebereik van 1 MHz tot 6 GHz, waarmee men een hoop modulatiesoorten kan maken. Daar kan dus mooi mee geëxperimenteerd worden.

Als gevolg van al het bovenstaande was het eigenlijk al snel weer 22:15 uur en werd het tijd om naar huis te gaan. Aanstaande maandagavond 28-11-2022 is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep en wilt u niets missen, u kunt gerust langs komen bij Groeneveld aan de Vanadiumweg 20A  in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *