RC AMF bijeenkomst op maandag 5 december 2022

De bijeenkomst op 5-12-2022 van de RCAMF Groep was er één zoals zovele. Even na 19:00 uur kwamen de eersten al binnen. Ook Rick – NL14012 meldde zich in bij de Zoom die weer open stond.

Daar de bijeenkomst op 5 december was, er waren een paar afzeggingen, waren de Sint en zwarte Piet ons toch goed gezind, want er was gelijk aan het begin van de avond wat lekkers bij de koffie, thee of chocola.

Rond 19:30 uur konden we van start met een mededeling uit de ziekenboeg. Terwijl ik dit op dinsdag 6 december schrijf, kwam er een nieuwe melding bij mij binnen, dat Gerard – PD0JEW, een week na de medische ingreep, onder voorwaarden weer naar huis mocht. Hij kan dus gelukkig thuis herstellen. We hopen hem t.z.t.  weer te kunnen verwelkomen bij de RCAMF Groep.

Daarna werd de vraag gesteld wie er op de laatste bijeenkomst van 19-12-2022 aanwezig zullen zijn. Omdat we er een klein feestje van willen maken, is het wel fijn om te weten of men daar zin in heeft, want anders blijven we met een hoop lekkers zitten, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Henk – PA0JMD had een mooie combi-antenne, met minimale kosten en een hoog zelfbouw gehalte, voor de 70cm en 2mtr meegebracht. Dit alles was compleet met een werktekening. Er was dus een mooi product ontstaan, waar natuurlijk gelijk veel belangstelling voor was.

         

         

Adriaan – PA1LIO had wat uitdagingen met zijn Anytone porto. Laat Edwin – PA1EDL daar nu net de goede software en programmeerkabel voor hebben, zodat Adriaan, aan het eind van de avond, als een gelukkig mens weer huiswaarts kon keren.

Daarna verdeelden de bezoekers zich. Een deel probeerden met een ontvanger en een inpandige antenne wat proefjes te doen, maar omdat een groot deel van het gebouw van metaal is en dit dus eigenlijk als een soort kooi van Faraday werkt, mislukte dat.

Rob – PD5BUS was wederom druk in de weer om nog wat HackRF apparaten te voorzien van de laatste update, zodat deze een 20MHz uitgang hebben en dat tevens de gevoeligheid wordt geoptimaliseerd.

De aankomende week zult u het een keer zonder mij moeten doen, maar Jaap – PD5ISW en Edwin – PA1EDL gaan er voor zorgen dat deze avond gewoon door kan gaan zoals u gewend bent. Dus op 12-12-2022 bent u allen weer welkom bij de RCAMF Groep bij Groeneveld op de Vanadiumweg 20A in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *