RC AMF bijeenkomst op maandag 26 juni 2023

De bijeenkomst van de RCAMF groep op 26-6-2023 was al snel weer druk bezet. Om 19:30 zat iedereen weer op zijn plaats in de fabriekshal. Het was een bijeenkomst die ons gelijk naar ons uitstapje voerde van de Ham Radio in Friedrichshafen aan de Bodensee in Zuid-Duitsland. We waren daar met 12 man naar toe geweest .

Daar ik vanochtend om 19:00 uur gelijk weer aan de bak moest, ontbrak bij mij de tijd om vanavond een degelijke fotosessie te laten zien. Maar….. aankomende maandag gaan we dat goed maken. Dus nu alvast een voorproefje, want het was een hele happening kan ik jullie mededelen.

De reis er naar toe begon al vroeg op donderdag 22-6-2023. Om 07:00 uur stond de bus klaar en vertrokken we vanuit Amersfoort. Intussen haalde ik nog twee mensen op in Ede en troffen we elkaar bij een tankstation aan de A12. Zo kon er dus nog één overstappen naar de bus. We waren daarna al snel in Duitsland waar we verder reden over de A3 naar het zuiden. Onderweg, na Keulen, hadden we de eerste stop.

Iedereen snel wat te drinken en te eten en daarna verder richting Frankfurt. We haalden daar wat bagage op, want er kwam nog één persoon bij die de volgende dag met het vliegtuig zou komen. Zo vervolgden we onze weg verder, langs Heidelberg en Heilbronn, in de richting van Stuttgart. Daarna richting Ulm en deze weg kan ik wel dromen. Bij Ulm een klein stukje binnendoor, zodat we op deze weg verder afzakken naar het zuiden waar Ravensburg in zicht komt, daarna Friedrichshafen en Meckenbeuren. Kortom ons einddoel was bereikt.

Ulrike, die ons onderdak verleende, verwelkomde ons. Daarna werden de glazen gevuld, want na zo’n  warme autorit kon er wel weer wat vocht bij. Adriaan – PA1LIO, die al in Zuid-Duitsland was, werd door zijn vriendin gebracht en was dus al eerder aanwezig. Hij zat alvast lekker van het bier te genieten in het gasthuis.

Na het heerlijke uitgebreide avondeten werden de kamersleutels op tafel gelegd die dan ook gelijk hun weg vonden.

Daarna het plan gemaakt voor de volgende dag. Iedereen was redelijk vroeg opgestaan om om 07:30 uur bij het ontbijt te zijn. Na een uitgebreid ontbijt gingen we om 08:45 uur op weg naar de Ham Radio die stipt om 9:00 uur open ging. Het was een mooi gezicht, want we hadden allemaal ons poloshirt aan met ons RCAMF logo.

                   

Daar onze toegangsbewijzen op het internet bij Ham Radio waren besteld waren deze uitgeprint door Edwin – PA1EDL en aan ons overhandigd. Wanneer we binnen waren konden we het toegangsformulier omruilen voor een badge, wat meteen een mooi aandenken is van dit weekend.

Nu kon het bezoek aan de beurs beginnen en maakten we nog even een afspraak dat we elkaar rond 11:00 uur weer tegen zouden komen bij een buitentafel om wat te drinken. Dat werkte perfect en ging zo de hele dag door.

Rond 16:00 uur was het wel mooi geweest en zijn we terug gegaan naar het gasthuis om wat te drinken. Om 18:30 uur werd het tijd om naar het welbekende restaurant Knoblauch te gaan. We hebben ons daar lekker laten verwennen met een goede maaltijd in de buitenlucht en na 22:30 uur was het dan toch echt tijd om terug te gaan naar ons slaapadres en zo was de eerste dag van de beurs voorbij.

Zaterdag wederom op tijd ontbeten om weer op weg te gaan naar de Ham Radio. Toch wel fijn dat het maar een paar km verderop is. We waren er zo, waar we weer voor de ingang van de beurs konden uitstappen.

Hetzelfde patroon van de voorgaande dag werd gevolgd. Een aantal mensen hebben ook wat lezingen bezocht. Na 16:00 uur was het tijd om naar de boulevard van Friedrichshafen te gaan. Er is aan de boulevard een terras waar we op de eerste verdieping een goed uitzicht hadden over het meer en al hetgeen dat er natuurlijk voorbij komt. Je kunt daar  heerlijk ijs krijgen en dat hebben we dan ook natuurlijk gedaan. Wat een straf was dat!! Na een uur was het tijd om terug te gaan naar ons gasthuis om ons tegoed te doen aan het heerlijke eten en een aantal drankjes totdat het tijd werd om naar bed te gaan.

Zondag allen weer op tijd aan het ontbijt om daarna  stipt op tijd 09:00 uur weer bij de Ham Radio te zijn om nog wat laatste koopjes te scoren. Om ongeveer 12:00 uur zijn we weer vertrokken voor de terugreis naar Nederland. Daar dat weer een hele reis zou gaan worden hadden we bedacht om in Ulm dan maar het gezamenlijke middageten te doen zodat we voor de reis niets te kort zouden komen. Dat paste mooi in het totale plaatje zodat er alleen nog maar gestopt moest worden om even de benen te strekken en wat weg te brengen. Na 00:15 uur was ik weer thuis en kan ik of kunnen wij terug kijken op een paar mooie dagen met mede hobbyisten.

De Ham Radio beurs is denk ik wel een pijn in het hoofd voor de DARC aan het worden. De grote hal was voor 2/3 gevuld met commissies, afdelingen en buitenlandse verenigingen.

Het commerciële gedeelte werd eigenlijk gevuld met 3 grote spelers op de markt: ICOM had daar een groot aandeel en was onder andere met zijn nieuwe topmodel de IC-905 die eigenlijk een all mode is van 144MHz – 430MHz – 1200 MHz – 2400MHz – 5600MHz en 10GHz. Dus alles maar geen HF!!

Ook Hilberling was er met zijn HF zaken aanwezig met zijn nieuwste eindtrap, de HPA-8000B. Een eindtrap van 1.8MHZ tot 70MHz met 1kW.

Een nieuwkomer was de Firma Aaronia, ikzelf kende ze van de aluminium hoedenclub. Dat zijn een groep mensen die bang zijn voor RF straling en daar dan ook niets van moeten hebben. Aaronia maakte voor die groep detectie middelen.

Op een later tijdstip kwam ik hun spullen tegen in de vorm van een spectrum analyzer. Ze hebben daar nu goed op door geborduurd en bieden tegen een betaalbare prijs het één en ander aan.

Wat ze nu ook doen is een detectie programma tegen drones en daar was al wat vraag naar in de UK. Er speelde daar al een tijdje iets, omdat daar vreemde zaken voorbij kwamen en zo hebben ze daar nu ook zo’n systeem staan.

Nu er in de Oekraïne ook wat speelt is er op dit moment ook een grote afnemer, maar dat wordt niet ontkend of bevestigt. Voor de liefhebber kijk eens op YouTube:   Risiko Drohne – Sicherheitstechnik aus der Eifel. Daar staat een mooi stukje techniek en kun je zien wat ermee gedaan kan worden!!

Kenwood is bijna weg, er waren 3 heren met een paar sets en dat was het dan. Ook de firma Luso die met hun zeer grote masten altijd een prominente plaats in de hal hadden blijkt nu beperkt te zijn tot een kleine stand.  Wat ook wel mooi was, was de firma LS Telcom met hun Drone voor het meten van ons Radio Spectrum en andere zaken. De rest werd gevuld door leveranciers met onze hobbyspullen; zoals sets, antennes, coax en connectoren.

De tweedehands spullen werden in anderhalve hal verhandeld en daar was goed te zien dat er het één en ander is veranderd, toch waren er best wel wat pareltjes te vinden.

         

         

Ook Edwin – PA1EDL en ik hebben wat kunnen vinden tussen al het materiaal en gelukkig was er nog veel meer, zodat er voor een ieder wel wat wils was.

Aanstaande maandag 3-7-2023 is er een compilatie te zien van de gemaakte foto’s op de Ham Radio 2023.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 3-7-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

Mvg Jan – PD0AUQ

P.S.

O ja, dit wil ook nog even vermelden. De volgende Ham Radio in Friedrichshafen is van 28 t/m 30 juni 2024, zie de folder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *