RC AMF bijeenkomst op maandag 25 september 2023

De bijeenkomst van de RCAMF groep op 25-9-2023 liep weer als vanouds. Deze maandag bijtijds wat voorbereidingen getroffen, zoals het aansluiten van een nieuwe microfoon op de installatie, zodat het nog beter te verstaan is bij het gebruik van MS Teams.

Jammer genoeg waren er deze avond geen MS Teams gebruikers aanwezig, waardoor we dat niet konden testen. Maar dat zal aankomende week dan wel gebeuren.

Op de 2 lange tafels in de hal lag een grote lengte vierkante RVS buis waaraan gewerkt werd, dus boden de lege kabelrollen wederom uitkomst als bijpassende tafels. Om 19:30 uur konden we mooi van start gaan met als eerste nog even terugkomend op de fantastische RCAMF BBQ van 15-9-2023. De belangstelling was daar groots en boven alle verwachting, ook de sfeer en alles er om heen paste in het totale plaatje. Het geheel leverde iets op waar we nog lang met veel plezier op terug kunnen kijken. Kijk ook nog even bij het bericht van de BBQ, want er waren nog wat (sommige ietwat mistige) foto’s van de BBQ binnen gekomen, wat wel laat zien hoe de sfeer was en die we jullie niet wilden onthouden.

Afgelopen zaterdag was een deel van onze bezoekers afgereisd naar de Lichtmis nabij Meppel om daar de radiobeurs te bezoeken. Verschillende mensen deden daar verslag van en toonden hun nieuw verworven materiaal.

Daarna zijn we in onderling QSO gegaan.  Er was een wens van een aantal bezoekers om zich in het beoefenen van het morse seinen te gaan bekwamen. Er was hier al eens over nagedacht en ook was er toen al een oplossing bedacht. En ziedaar, nu is het dus zover dat we dit gaan organiseren met als gevolg dat we op de maandagavond tussen 20:00 uur en 21:00 uur dit vorm gaan geven.

Edwin – PA1EDL en Ron – PA3DAM hadden eerder al eens aangegeven dit als ondersteuning onder hun vleugels te willen nemen. Dus boven wordt de ruimte geschikt gemaakt, zodat de morse liefhebbers daar gebruik van kunnen maken. Kortom, word dus vervolgd.

Rond 21:45 uur konden we al beginnen met inpakken om de ruimte weer in oude staat terug te brengen.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 2-10-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

Nog even ter aanvulling van dit bericht: aanstaande maandagavond, op 2-10-2023, geeft Henk – PA0JMD een lezing over de aanpassing van impedantie van antennes met het PASAN principe. Dit belooft weer wat moois te worden. Dus mensen, kom op tijd om niets te missen.

M.v.g. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *