RC AMF bijeenkomst op maandag 18 september 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep van afgelopen maandagavond 18-9-2023 was weer zeer druk bezocht. Je kunt wel merken dat de vakantie nu grotendeels voorbij is.

Jan – PD0AUQ belde mij ‘s middags om +/- 14:00 uur op vanuit de auto met de mededeling of ik de maandagavond wilde doen, samen met Edwin – PA1EDL, omdat hij voor een klus heel snel weg moest, eerst even naar Barcelona in Spanje en daarna door naar Porto in Portugal. Terwijl ik dit schrijf is Jan daar op dit moment. Hij was dinsdagavond al in Porto aangekomen.

Bij binnenkomst in de hal om 18:30 uur bleek dat Jan al een deel had klaar gezet voor de avond. Computer stond al aan met de mededeling op het scherm om een update te doen. Meteen maar gedaan en de update was gelukkig om 19:15 klaar. Daarna MS Teams ingeschakeld, maar daar moeten we ook nog wel even handig in worden. Aanwezig waren daar Rick – NL14012 en even later ook Adriaan – PA1LIO, die ook wat moeite had met zijn microfoon. Met hulp van wat mensen is het uiteindelijk allemaal gelukt en konden we de avond even na half acht beginnen met wat kleine mededelingen.

Ik ben begonnen met iedereen te bedanken, daar we met z’n allen ervoor hebben gezorgd dat het afgelopen vrijdag een geweldige BBQ was. Het was voor ons, als organisatoren, zo te zien, weer een SUPER geslaagd gebeuren.

Een aantal weken geleden hadden we het over de fijnstofmeter. Rient – PA3GXP had bij mij aangegeven dat hij met een groep in Leusden, van een bouwpakket, ook een fijnstofmeter had gemaakt en dat graag wilde delen.

         

Het was een ander model, dus heb ik Rient het woord gegeven om zijn verhaal over deze fijnstofmeter te doen. Rient had de fijnstofmeter ook meegenomen met de bijbehorende gegevens, zodat de mensen dat konden bekijken. De mensen die daar interesse in hebben kunnen dat dan aan Rient doorgeven.

Het volgende was dat Reinier – PA3AAA een mooie MFJ voeding had meegenomen voor de liefhebber en dat het bedrag bestemd was voor de RCAMF kas. Ronald – PA0RMN had er wel interesse in en heeft deze dan ook gekocht.

Hierna werden de mensen, zoals ik op de avond al zei, vrijgelaten om weer met elkaar van gedachten te wisselen. Ook werd er weer druk gewerkt met een antenne ontwerp- en meetprogramma.

                   

Deze gezellige avond was dan ook zo weer voorbij en alles werd weer snel opgeruimd. Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 25-9-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

M.v.g. Jaap – PD5ISW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *