RC AMF bijeenkomst op maandag 2 oktober 2023

Op de bijeenkomst van de RCAMF Groep van maandag 2-10-2023 was het wederom een mooie warme avond, ‘s middags was de temperatuur nog 27° C.

De spullen stonden snel voor een deel al klaar en zo konden wij, Jaap – PD5ISW en ik, al voor 19:00 uur aan de warme chocola met wat lekkers (slagroom) beginnen. De ruimte was snel gevuld, want er stond veel op het programma.

Nog voor 19:30 uur kon ik beginnen met wat mededelingen. Eén ervan betreft Sjaak – PE1AQZ. Hij was samen met mij en een paar andere amateurs actief bij het opzetten van de AMF repeaters en hij  heeft ook lange tijd de AMF repeaters op zijn naam gehad.

Sjaak tobt al enige tijd met zijn gezondheid, met als gevolg dat hij afgelopen woensdag een grote ingrijpende medische ingreep moest ondergaan. Dat raakte mij diep, daar wij onze radiohobby al vanaf het begin met elkaar delen. SJAAK, VEEL STERKTE en een SNEL HERSTEL TOEGEWENST.

Hierna kon ik de lezing over de Antenne Optimalisatie van Henk – PA0JMD aankondigen. Deze werd door ons met grote belangstelling gevolgd daar antennes een belangrijk deel van onze radiohobby is. Met het zelf ontwikkelen hiervan en met de goede aanpassingen, is de effectiviteit van de antenne daardoor in grote mate te beïnvloeden.

Ook was er een schitterende PowerPoint presentatie gemaakt, compleet met Schmitt trigger diagrammen, die het geheel een stuk duidelijker maakte. Na 25 minuten was Henk met de lezing klaar en konden we hem bedanken met een fles lekkers. De gehele PowerPoint presentatie komt ook op de website van RCAMF te staan.

                   

                   

Daar we binnenkort zelf een antenne gaan maken kunnen we aan de hand van het bovenstaande het één en ander in de praktijk brengen.

Hierna trok een deel van de aanwezigen zich terug naar boven om daar een eerste begin te maken met het zich bekwamen in het morse seinen. De lessen worden gegeven door Edwin – PA1EDL en Ron – PA3DAM die beide dit onder hun hoede hebben genomen.

         

         

Het is een mooi stukje samenwerking waar de RCAMF groep om bekend is. Dit leverde dan ook een paar mooie foto’s op. Kortom, we volgen dit dus met veel belangstelling.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 9-10-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

M.v.g. Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *