RC AMF bijeenkomst op maandag 17 april 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep van afgelopen maandag 17 april 2023 was er weer één met een grote opkomst. Ook MS Teams stond open, waardoor Rick – NL14012 uit Wezep zich in kon meldden en er op deze manier bij was.

De toegang was vóór 19:00 uur al open en de eersten waren er al weer vroeg bij. Daar we wilden meten aan de Moxon antenne was ook een deel van de parkeerplaats afgezet, zodat we snel met de voorbereidingen konden beginnen.

Om 19:30 uur konden we gelijk van start gaan met een aantal mededelingen.

Vorige week was er door Jan – PD0HGQ een groot aantal nieuwe stoelen afgeleverd waardoor we er nu meer dan genoeg hebben. We gaan deze stoelen bij de ingang op een andere plaats zetten, zodat elke bezoeker bij binnenkomst een stoel kan meenemen en bij het weggaan deze ook weer daar kan terugzetten. Dat scheelt ons een hoop werk.

Voor de liefhebbers van warme chocola is er in het vervolg een toefje slagroom aanwezig.

Jaap – PD5ISW heeft de bestelling gedaan voor onze kleding en we verwachten daar op korte termijn een prijs van te krijgen. Daar het een redelijk aantal is zal de prijs waarschijnlijk alleen maar mee vallen.

Casper – PA1CJ kwam nog met de vraag of alle soldeerbouten van ons Weller soldeerboutproject nu werkten. Zo niet, laat dit dan even weten, zodat we met wat hulp dat project kunnen afsluiten, met als mooi resultaat dat elke deelnemer van het project een nieuw soldeerstation heeft voor het fijne werk.

Edwin – PA1EDL had ook nog wat opgepakt, zijnde misschien een projectje voor het CWen. Daar er toch een aantal liefhebbers zijn die het CWen onder de knie willen krijgen is dit zeker iets om hier notie van te nemen. Zie ook deze website: http://www.morserino.info Tevens word er bij de RCAMF Groep nagedacht over een opleidingstraject om de kunst van CWen meester te maken.

Het Thin Client project kan aanstaande maandag ook van start gaan. Een eerst partij van de Igels zijn beschikbaar gekomen. De prijs is € 5,00 voor de Igel en € 2,50 voor de voeding. Dit alles af te rekenen bij Jaap – PD5ISW.

Na de mededelingen konden de handen weer uit de mouwen worden gestoken om verder te gaan met het Moxon antenneproject, maar dan nu de meting daarvan.

                   

Gerton – PD0G, had een dubbele veldsterktemeter gemaakt om de horizontale en verticale polarisatie te laten zien.

                   

Ook was er een aansluiting voor een voltmeter waardoor de veldsterkte gemeten kon worden. 1 Moxon antenne was al klaar en daar werd met VNA’s aan gemeten. Erik – PE1RQF had zijn spectrumanalyzer meegenomen, dus konden we ook de puntjes op de i zetten.

                   

Gerton had nog een set losse elementen bij zich en liet de bouwers de elementen op de boom verschuiven zodat ze konden zien wat een element doet met de veldsterkte. Nu de maten bekend zijn kunnen we volgende week de elementen op de boom plaatsen. De Moxon antenne is dan geschikt voor de 2mtr en de 70cm band.

We kunnen wel vaststellen dat het voor een groot deel van de aanwezigen een uiterst leerzame bijeenkomst is geweest.

Ook Hans – PA2JWN is bezig met het maken van een Moxon antenne, maar dan voor de 50 MHz band. Maar daar hij op het punt stond om weer naar Frankrijk af te reizen komt daar later meer over.

En zo was  het al snel weer 22:15 uur en moest alles weer opgeruimd worden om naar huis te kunnen gaan.

Wilt u nu ook , als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 24-4-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om ongeveer 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

Mvg Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *